Ga terug

Buiten

Minicursus Paddenstoelen

Op 18 en 19 september organiseert Natuurlijk Delfland een minicursus Paddenstoelen. De cursus is bedoeld voor iedereen die wat meer over paddenstoelen wil weten. Voorkennis is niet nodig. De minicursus bestaat uit twee delen. Op vrijdagavond 18 september is er een ZOOM-presentatie over de rol en het belang van paddenstoelen in de natuur, de fascinerende vormen en kleuren, het aantal verschillende soorten in Nederland, de al dan niet eetbaarheid en het leren herkennen van de verschillende soorten. Op zaterdagochtend 19 september is er dan een paddenstoelenexcursie in het Staelduinse Bos in ’s Gravenzande onder begeleiding van een deskundige.

De minicursus is de eerste activiteit van de studiegroep Paddenstoelen van Natuurlijk Delfland. De kosten voor deelname voor deze tweedaagse cursus zijn 8 euro voor niet-leden en 5 euro voor leden.

Geef je op via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com, je krijgt een bevestiging met de nodige details toegestuurd

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?
Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

De vereniging is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) en een werkgroep van de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron en Duinbehoud. Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

Koop tickets

Datum & Tijd:

18 sep 2021, 00:00

Kosten:

€8 

Locatie:


Gerelateerde evenementen