De Balij heeft een nieuwe (tijdelijke) bewoner.

De Balij heeft een nieuwe (tijdelijke) bewoner. Het grootste knaagdier van Europa lijkt zich prima te vertoeven in het altijd verassende Balijbos. En met het grootste knaagdier van Europa hebben we het natuurlijk over de bever!

Halverwege vorig jaar waren er waarnemingen van een bever die zich, vanuit Delft richting het Delftse Hout naar het Bieslandse bos en uiteindelijk de Balij, verplaatste. Een aantal oplettende recreanten signaleerden de bever en/of beversporen. Voordat wij dit geweldige nieuws met jullie wilden delen, wilden wij eerst zwart op wit hebben dat de bever daadwerkelijk aanwezig is. Peter Schep, die in overleg met Staatsbosbeheer Hof van Delfland een wildcamera heeft geplaatst, hebben zij de bever vastgelegd.

De bever is een beschermde diersoort en daarom vragen wij u om hem/haar met rust te laten en niet bewust op te zoeken. Het verstoren van de bever is zelfs strafbaar. Geniet van de zij met u delen en wees extra alert als u langs watergangen wandelt. Want ook al zijn bevers schemerdieren, “onze” bever lijkt zich ook prima overdag te vermaken. Heeft u het geluk om de bever tegen te komen, blijf op het pad, neem eventueel een foto en geef de locatie aan Staatsbosbeheer door. Dit helpt ons inzicht te krijgen in de bewegingen van het beestje. Wilt u de bever vermelden op waarnemingen.nl? Scherm dan de exacte locatie af.