De Ode aan Jan Janssen

Geweldig nieuws! De Ode aan Jan Janssen gaat door! En wel op de geplande datum 29 augustus a.s. Op deze dag krijgen deelnemers de kans om te fietsen over de trainingsroute van Nederlands eerste Tour- en Vuelta-winnaar, Jan Janssen. Beleef de route van deze wielerheld met ons mee en schrijf snel in.

Na maanden van onzekerheid, kwam er onlangs toch het verlossende woord van premier Rutte: we mogen weer! Daarom is inschrijven weer mogelijk voor de eerste editie van dit bijzondere evenement.

Route en programma
De Ode aan Jan Jansen in een 100 km toertocht. Uiteraard wordt gefietst langs het bronzen beeld. De route gaat verder langs nieuwe recreatie, glastuinbouw en veenweide gebieden. Het is ongelooflijk dat je in het drukke westen zo’n mooie rustige tocht van 100 km nagenoeg zonder stoplichten kan fietsen. Onderweg is er een stop met koffie en appeltaart. Na afloop is er de mogelijkheid om met elkaar naar de eerste etappe van de Tour de France te kijken.

Bronzen beeld Jan Janssen
In januari jl. werd het bronzen beeld van Jan Janssen in zijn geboortedorp Nootdorp onthuld door dezelfde initiatiefnemers als de organisatie van de toertocht. Onder toeziend oog van zijn vrouw Cora, dochter Karin en zoons Jan jr. en Pierre en kleinkinderen, vrienden en inwoners onthulde Jan Janssen tezamen met burgemeester Ravesteinvan gemeente Pijnacker-Nootdorp en Joop Zoetmelk het bronzen beeld.

Covid-19
Evenementen zijn in Nederland weer mogelijk vanaf 1 juli. De organisatie is ontzettend blij dat de eerste editie alsnog doorgang kan vinden. Uiteraard worden er aanvullende Corona maatregelen gedurende het evenement getroffen om de toertocht voor deelnemers en organisatie veilig en volgens regels te laten verlopen.

De route van Jan meebeleven?
We brengen een ode aan de grootste kampioen uit de Nederlandse geschiedenis. Beleef je de route van deze wielerheld met ons mee? Schrijf dan snel in via www.odejanjanssen.nl.

Het beeld is een beeltenis van zijn karakteristieke houding op de fiets en het staat in de Dorpsstraat in Nootdorp. Het prachtige kunstwerk is van Wil van der Laan.

Voor meer informatie en inschrijven ga naar www.odejanjanssen.nl