Ga er op uit en ontdek!

19 OKTOBER

Crea- & Boekenmarkt

De populaire boeken- en creamarkt, georganiseerd door Connie Wagenaar, is in het winkelcentrum van Pijnacker! Jarenlang waren de kramen eens per maand te vinden in Delfgauw, in het winkelcentrum Emerald, maar door miscommunicatie konden de deelnemers daar niet meer terecht.

Één keer per maand op de zaterdag staan er ongeveer vijftien kramen met tweedehands boeken, zelfgemaakte kaarten, sieraden, brei- en haakwerkjes en allerlei andere leuke spulletjes in het winkelcentrum. Van half tien tot half vijf kan iedereen er terecht.

lees meer

24 t/m 28 OKTOBER

Kermis in Pijnacker

5 dagen kermis in Pijnacker! Vijf dagen lang kan er genoten worden van de diverse attracties op het Raadhuisplein.

Meer informatie

17 NOVEMBER

RunBikeRun

Zin in een sportieve  uitdaging komend weekend? Doe dan op zondag 18 november mee aan de RunBikeRun! De crossduathlon is een echte uitdaging om alleen of in duo-vorm aan te gaan. En je kunt ook prijzen winnen! Ga jij de uitdaging aan?

lees meer

Afgelopen evenementen

11 OKTOBER

Oktoberfest Oostland business edition

Zin in een bedrijfsuitje met een Duits tintje? Verzamel dan al jouw collega’s en haal de dirndl en de lederhosen uit de kast, want het Oktoberfest Oostland Business Edition komt er aan! Waan je in de Duitse sferen met bijpassende maaltijd en muziek. Op 12 oktober is er ook een ‘gewoon’ Oktoberfest waarvan de kaartverkoop afgelopen zaterdag is gestart. Viel Spaß!

Meer informatie

1 OKTOBER

Food La Route Nootdorp

Ga langs 4 van de beste restaurants uit eigen dorp en krijg elk gerecht in een ander restaurant. Bij elke gang krijgt u een lekker wijntje of een ander drankje naar keuze. Het is een echt dorpsevenement waarbij we u willen laten genieten van de fantastische restaurants uit het dorp.

lees meer

28 t/m 29 SEPTEMBER

Verbeelding

Duik in het feest dat Verbeelding heet! Geniet van de kunst, de optredens en de bijzondere locaties. Want wanneer zie je nou een optreden in een kersenkas, prachtige beelden in de mooiste tuin van Pijnacker-Nootdorp of beklim je de scheve toren van de Dorpskerk?

lees meer

20 SEPTEMBER

Culturele wandeling door de Groenzoom

Liefhebbers van cultuur en natuur kunnen op een bijzondere manier De Groenzoom ontdekken. Op vrijdagavond 20 september vanaf 19.30 uur wordt een wandeling georganiseerd, waarbij de deelnemers op verschillende plekken in De Groenzoom worden verrast met dans, muziek, toneel, kunst en historie. Op de website kleihoogt.nl is meer informatie te vinden over deze wandeling.

bekijk meer

8 SEPTEMBER

Nootpop Nootdorp

Met je zonnebril op en een biertje in de hand geniet je van het gratis festival Nootpop. Bekende meezingers en nieuwe hits brengen de voetjes van de vloer. Trommel je vrienden, familie en kennissen op en geniet hier nog even samen van de nazomer!

lees meer

31 AUGUSTUS

Zuidpop

Diverse muziekgenres, meeswingende jazznummers en bekende pop- en rocknummers. Dans en swing mee tijdens dit gigantische feest op een zwoele zomeravond met sfeervolle muziek, lekker eten en gezellige mensen.

lees meer

31 AUGUSTUS

Veiligheidsdag

Opendag met Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Marine en de Luchtmobiele Brigade, Traumahelikopter, Ministerie van justitie, Reddingsbrigade, HTM, Rijkswaterstaat, RET, Staatsbosbeheer, Politie, Brandweer en vele andere.

lees meer

26 t/m 30 AUGUSTUS

Jeugdland

De leukste week van het jaar! Klimmen, klauteren, timmeren, zwemmen, knutselen, survivallen.. Alles mag en niets moet tijdens Jeugdland. Hét evenement voor basisschoolkinderen van 5 tot 12 jaar.

lees meer

17 AUGUSTUS

Wielerronde Pijnacker

Al meer dan 60 jaar wordt in augustus de Ronde van Pijnacker gereden. Renners en inwoners kijken halsreikend uit naar deze dag. Langs het parcours is het dan ook altijd reuze gezellig. Doe mee of kom onze sportieve dorpsgenoten aanmoedigen!

bekijk meer

6-10 AUGUSTUS

Kermisweek Nootdorp

De kermisweek in Nootdorp is een jaarlijks terugkerende traditie, een evenement voor jong en oud. Een unieke week waarin gezelligheid en saamhorigheid centraal staan. Meerdere organisatoren zorgen voor een mooie mix aan activiteiten.

bekijk meer

8 AUGUSTUS

Wielerronde Nootdorp

De jaarlijkse wielerronde belooft weer een groot spektakel te worden. Wie fiets jij eruit tijdens de Dikke Banden Race of Solex Race? En goed om te weten: voor de leukst verklede deelnemer is een prijs te winnen.

bekijk meer

14 JULI

Tobbedansen 

Zondag 14 juli komt Tobbedansen weer naar Gemeente Pijnacker-Nootdorp! Dit jaar komt er een hoge schans bij de grote vijver in Pijnacker-Noord. Dus haal je verkleedkleding maar uit de kast, want van 13:00 tot 17:00 uur kan jij er bij zijn! 

13 JULI

Straattheater Pijnacker

Het straattheater tovert het centrum van Pijnacker om in een sfeervolle, creatieve en onvergetelijke belevenis om niet snel te vergeten. Hier wil je beslist naar toe.

23 JUNI

De Dobbeloop

Trek je ’s zomerse sporttenue aan en smeer wat zonnebrand op je neus. Klaar voor een sportief rondje door natuurgebied de Dobbeplas? Daag jezelf uit en schrijf je in voor een van de vier afstanden.

lees meer

12 JUNI

Nationale Buitenspeeldag van Jantje Beton

Zin om lekker buiten te spelen met kinderen uit de buurt? Dit kan natuurlijk ook tijdens de Nationale Buitenspeeldag op 12 juni! In Delfgauw kan je verschillende oud Hollandse spelletjes spelen en op springkussens springen. Ook in Pijnacker is er genoeg te doen: in de wijk Keijzershof staat de hele middag in het teken van spelen, sporten, beleven en genieten voor iedereen! Bij speelotheek Harlekino kan je lekker rondrijden op fietsjes, touwtje springen, stoepkrijten en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op de website van Jantje Beton.

lees meer

26 MEI

De Dobbeloop

Het is weer tijd voor de maandelijkse Dobbeloop door natuurgebied de Dobbeplas. Ga je voor de 10 of 15 kilometer of doe je het rustig aan en kies je voor 3,2 kilometer? Kijk onderweg goed om je heen, want misschien spot je wel een ijsvogel!

lees meer

25 MEI

Dobbe Lentefestival

Het Dobbe Lente Festival is een evenement voor alle inwoners van Pijnacker-Nootdorp, vrienden, relaties en omwonenden in de regio! Het evenement zal een gezellige en avond worden voor alle inwoners, lokale bedrijven, verenigingen en (basis) scholen van Pijnacker-Nootdorp.

Koop ze hier

16 MEI

Happen en stappen

Toe aan een heerlijk avondje uit? Op 16 mei kan je weer genieten van een heerlijke culinaire route langs vier gezellige restaurants in Pijnacker: @Brocante, @Toutlemonde, @DeDrieHeeren en @DeGuyter. Jij doet toch ook mee?!

Mail direct

4 MEI

Beatrixrun

Voor de 36e keer op rij wordt de Beatrixrun georganiseerd. Een tocht met 100 motoren met zijspan, met in de bak een verstandelijk gehandicapte passagier. De toertocht start én finished in Pijnacker-Nootdorp! Kijk voor meer informatie en voor de route op de website van de Beatrixrun.

lees meer

3 MEI

Nacht van Pijnacker

Voor de vroege vogels! Haal de dag binnen, met de Nacht van Pijnacker. Wil jij ook eens de prachtige zonsopkomst bijwonen in het decor van groen Pijnacker-Nootdorp? Meld je aan en wandel mee de vroege morgen in!

lees meer

28 APRIL

De Dobbeloop

Trek je hardloopschoenen maar weer uit de kast, want de vierde Dobbeloop vindt plaats! Ga jij voor een nieuw persoonlijk record? In ieder geval is het genieten geblazen in de mooie omgeving van natuurgebied de Dobbeplas.

lees meer

6 t/m 7 APRIL

Kom in de Kas

Altijd al eens in de kas van een tuinder willen kijken? Grijp je kans tijdens het Nootdorpse evenement. Tijdens dit evenement openen 14 glastuinbouwbedrijven hun glazen deuren, zodat iedereen gebruik kan maken van de unieke gelegenheid om te zien, ruiken, proeven en ervaren wat er allemaal gebeurt achter het glas van een kas.

Lees meer

3 APRIL

Food la route Nootdorp

Culinair genieten in de charmante Dorpsstraat in Nootdorp? Tijdens Food la Route op 3 april kun je vier restaurants op één avond uitproberen. Dit wil je niet missen!

lees meer

24 MAART

De Dobbeloop

De Dobbeloop in februari gemist? Geen probleem, de loop keert meerdere malen terug dit jaar! Trek je hardloopschoenen aan en maak je klaar voor een mooie ronde dwars door natuurgebied de Dobbeplas. Je kunt al meelopen vanaf 3,2 kilometer. Ben je een geoefende loper? Daag jezelf uit en schrijf je in voor de 15 kilometerloop.

lees meer

9 MAART

Ronde van Zuid-Holland

Een echte klassieker: 66e tourtocht langs de parels van Zuid-Holland. De profs kunnen naast het rijden van de 50 of 100 kilometer ook deelnemen aan een tijdrit. Fiets mee en daag jezelf uit op de Ronde van Zuid-Holland.

doe mee

24 FEBRUARI

De Dobbeloop

Haren in de wind, een frisse neus én een goede workout. Doe je zondag 24 februari ook mee met de Dobbeloop dwars door natuurgebied de Dobbeplas?

lees meer

10 FEBRUARI

Bierfestival bij Drie Heeren

De Drie Heeren organiseert een middag vol lekker eten, 30 soorten speciaal bier en live muziek. Verder zijn er verschillende workshops die worden gegeven door Arvid Bergström, een internationale biersommelier.

koop tickets