Gouden K toegekend aan Mieke van der Kuij

Dit jaar hebben meer dan veertig gemeenten inwoners voorgedragen voor een Gouden K. Gouden K’s worden toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars. Omdat jaarlijks maximaal 10 Gouden K’s worden toegekend, hebben een jury en het bestuur van Stichting Kunstweek uit de voordrachten 10 personen geselecteerd.

De Gouden K is in immateriële zin een eervolle onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan hen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor, kort gesteld, beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars. De eervolle toekenning van een Gouden K wordt onderstreept met een speld met de letter K van Kunst. Doel van de toekenning van Gouden K’s is het benadrukken van de uitzonderlijke prestaties die de ontvangers van Gouden K’s hebben geleverd.

Namens onze gemeente hebben wij één van onze inwoners voorgedragen. Uit meer dan veertig voordrachten is een Gouden K toegekend aan Mieke van der Kuij.

‘Mieke’s inzet om meer aandacht te krijgen voor kunst en cultuur heeft geleid tot inmiddels zesentwintig jaar diverse activiteiten. Zij heeft onder andere aan de wieg gestaan van ons culturele evenement De Verbeelding. Mieke (83 jaar) levert nog steeds een geweldige bijdrage’. Aldus burgemeester Ravestein. De erespelden behorend bij de toegekende Gouden K’s worden ten overstaan van enkele honderden belangstellenden uitgereikt tijdens de Nationale Kunstweek, dit jaar op 9 november in Nieuwegein zie www.kunstdagen.nl.