Ik Rouw van Jou – 25 en 26 maart CulturA & Zo

CulturA & Zo brengt in samenwerking met theatermaker Simone Hofman de voorstelling ‘Ik Rouw van Jou’ op de planken. De voorstellingen zijn op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart om 20.00 uur. Het is een bijzondere voorstelling, niet alleen vanwege het thema, maar ook omdat het mensen inspireert voor soortgelijke momenten die zij in de toekomst wellicht zelf ervaren.

Wat zeg je wel, wat zeg je niet?

Nieuwsgierig naar hoe dat nu werkt en voelt, dat rouwen? Of wat je beter wél en liever niet kan zeggen tegen iemand met een groot verdriet? Kom kijken en deel de verschillende ervaringen om tot de conclusie te komen dat er geen handleiding voor is. Als bezoeker word je in snel tempo meegenomen in de pijnlijke en mooie momenten, in kwetsbare scènes, breekbare liedjes en ijzersterke humor waardoor je diep geraakt kan worden terwijl je even later schaterlacht. Misschien leeft de gedachte dat je niet hartelijk kan lachen om rouw, maar het kan dus wél. De dood en rouw wordt op integere wijze in woord, beeld en geluid naar voren gebracht.

Doodgewoon

Iedereen krijgt in het leven te maken met verlies van dierbaren. Toch zit rouw vaak nog in een taboesfeer en mag het meer aandacht. In deze unieke en persoonlijke voorstelling worden taboes doorbroken en staat rouw nu eens vol in de schijnwerpers. Het is gewaagd, maar wel krachtig. Juist omdat het zo bij het leven hoort. 

Napraten

Laat deze voorstelling je voorbereiden op het leven, na ‘de dood’. 
Neem vrienden, familie, kinderen (12+), buren en collega’s mee.  Het kan zomaar zo zijn dat je na afloop van de voorstelling vol herkenning, hoop en energie naar huis gaat. Of nog even blijft om in gesprek te gaan met de spelers, regisseur of andere bezoekers.