Inwoners Pijnacker-Nootdorp kunnen stemmen voor kunstwerk

De komende weken telt jouw stem voor kunst in Pijnacker-Nootdorp. De afgelopen maanden zijn er 10 ontwerpen ingediend voor de derde editie van het project Kunst in de Gemeente – Pijnacker-Nootdorp. Bij dit project maken regionale kunstenaars kans om hun kunstwerk geplaatst te krijgen op de wisselsokkel op de markt in Nootdorp én een vergoeding van € 3.000. 

Voor de wisselsokkel zijn in totaal 10 inzendingen binnengekomen van de kunstenaars. Namens de Gemeente Pijnacker-Nootdorp en Stichting Kunstweek, bedanken wij alle kunstenaars die inzendingen hebben ingestuurd voor de Wisselsokkel 2022 en wij wensen de genomineerden veel succes toe in deze publieke stemronde.

Uit alle inzendingen heeft de jury in een eerste ronde een selectie gemaakt van 8 kunstwerken. De genomineerde kunstenaars zijn dit jaar: Renée Du Clou, Hans la Hey, Ben Jansen, Rob Kruizinga, Hans Kuyper en Fredy E. Wubben.

Stemmen tot en met 4 september
Alle inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp kunnen tot en met 4 september stemmen op de kunstwerken of ontwerpen van deze kunstenaars en zo mee bepalen welk kunstwerk zij het liefst een jaar lang op de wisselsokkel willen zien. Door te stemmen bepaalt het publiek namelijk welke drie kunstwerken de finale halen. Stemmen kan via de website https://kunstindegemeente.nl/gemeenten/pijnacker-nootdorp/genomineerden/

Jury en winnaar
Uit de drie finalisten kiest de jury op 16 september het winnende kunstwerk. De jury van Pijnacker-Nootdorp  bestaat uit Hanneke van de Gevel (portefeuillehouder Cultuur), Roos van der Meijden (kunstschilder, vrijwilliger Stichting De Verbeelding), Linda Vaandering (tekstschrijver, vrijwilliger van Stichting De Verbeelding),  Karin Beek (wijkmanager Nootdorp), Martin Borst (namens de bewoners van het plein) en Marina Peters (cultuurcoördinator).

Voor 30 september wordt de winnaar van Kunst in de Gemeente – Pijnacker-Nootdorp bekend gemaakt. De plaatsing én onthulling van het winnende beeld zal plaatsvinden in najaar 2022.

Kunst in de gemeente is een initiatief van Stichting Kunstweek.