Toerisme in Pijnacker-Nootdorp

Vanuit de hele wereld komen ‘ze’ naar B&B Rustiek Gerrit en Eva de Bruijn hadden eerst een brocantewinkeltje in een prachtig houten tuinhuis in de ruime tuin achter hun woning aan de Vlielandseweg in de kern Pijnacker. Omdat een bedrijf in de detailhandel niet wenselijk was in het buitengebied van Pijnacker-Nootdorp, gingen Gerrit en Eva zich bezinnen op iets anders.

Internationaal bezoek
Het echtpaar nam toen het kloeke besluit het winkeltje om te vormen tot Bed & Breakfast. Dat mocht wel. Ze vormden ook een tuinhuiskantoor om en hebben nu plek voor twee keer twee gasten. En aan belangstelling geen gebrek! Vanuit allerlei werelddelen en landen belanden toeristen bij B&B Rustiek. Maar ook werkenden en mensen die op familiebezoek komen en niet meteen terug willen of kunnen, overnachten bij Rustiek. Nieuw- Zeelanders, Chinezen, Koreanen, Indonesiërs, Duitsers, Belgen, Spanjaarden en Italianen… Gerrit en Eva hebben al veel internationale gasten mogen ontvangen. En ze hebben het er goed, getuige de gemiddelde score van 8,9! Een B&B is best veel werk, maar Eva en Gerrit vinden het heel leuk om te doen. Eva is een uitstekende gastvrouw die de gasten een heerlijk ontbijt serveert. Na een rustige nacht in de Pijnackerse ochtendzon een lekker vers ontbijtje, wat kan een mens zich nog meer wensen? Het is ook niet voor niets dat de toeristenbelasting aanzienlijk is verhoogd: van 89 cent per persoon per nacht naar 213 cent. Een verhoging van 136 procent, zo heeft Gerrit de Bruijn uitgerekend. Maar dan verblijf je ook in een gezellige B&B in een aantrekkelijke gemeente!

Groene omgeving
Want alle gasten genieten van de groene omgeving en de rust in de omringende natuur- en recreatiegebieden. Daarnaast zorgt de centrale ligging van Pijnacker-Nootdorp ervoor dat toeristen hier graag verblijven. Voor toeristen die Delft, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam willen bezoeken, ligt Pijnacker-Nootdorp prachtig centraal. Ook kunnen de gasten heerlijk eten in Pijnacker-Nootdorp. Gerrit: “Als onze gasten vragen waar in het dorp ze lekker kunnen eten, dan verwijzen we ze naar Tout le Monde, maar nog meer naar Brocante. Dat is een uitstekend restaurant waar we zelf ook graag komen.”

Overnachten in PN
B&B Rustiek is slechts een van de kleinschalige verblijfsmogelijkheden in Pijnacker-Nootdorp. Ook in de kern Nootdorp en het buitengebied Oude Leede zijn B&B’s. En in de kern Delfgauw is een heel populaire herberg, De Uylenburg. Door de ligging nabij Delft in combinatie met de natuur is dat een heel populaire voorziening. En zeg nou zelf, wie zou nou geen nachtje willen slapen in ons gezellige dorp met haar landelijke omgeving?