“Nieuwe bedrijven voelen zich meteen thuis in Pijnacker-Nootdorp”

Op bedrijvenparken Heron in Nootdorp en Boezem Oost in Pijnacker vestigen zich met regelmaat nieuwe bedrijven. Ook op bestaande bedrijventerreinen zijn veel nieuwkomers, maar bedrijven die helemaal nieuw bouwen, vallen natuurlijk wat meer op dan bedrijven die een bestaand pand overnemen. We vroegen enkele bedrijven naar hun beweegredenen om zich in deze gemeente te vestigen.

Chantal Groenewegen, medewerker marketing en communicatie van Vistapaint, zegt dat het bedrijf nu zo’n vier jaar in Nootdorp zit. Het bedrijf van directeur Roderick Reichert was voor die tijd gevestigd in Voorburg/Den Haag. Nieuwbouw op een andere plek was nodig vanwege de ruimte die bij de vorige vestiging te beperkt geworden was. Op de huidige locatie heeft Vistapaint veel meer magazijn-ruimte. Het bedrijf heeft zo’n 25 medewerkers in dienst, van wie op dit moment één uit Nootdorp.

Ruim en groen

Uiteraard zijn alle medewerkers met het bedrijf meeverhuisd naar Nootdorp. Chantal en haar collega Ron zeggen dat ze de ruimte en de groene inrichting van Heron en de directe omgeving erg op prijs stellen. “Het is lekker werken hier. Dat hoor ik van meerdere collega’s.” Een sterk punt van Nootdorp en Heron is de ontsluiting. Als importeur van een groot arsenaal vooral specialistische verf, plamuur en wandafwerkingsmaterialen, levert Vistapaint met name aan de groothandel door heel Nederland en dan is het belangrijk om vanaf de vestigingsplek snel op de rijkswegen te zijn. Vanaf Heron zit je heel snel op de A12.

Goed bereikbaar

Een andere nieuwkomer op Heron is Van Heugten Tours. Dit bedrijf was voorheen te vinden langs de Westvlietweg in Voorburg en ‘woont’ nu veel ruimer in Nootdorp. Het familiebedrijf van pa Marcel en zoon Tim van Heugten bestaat ongeveer tien jaar en is heel snel gegroeid. De onderneming telt rond de twintig touringcars en busjes en is daarmee actief in de hele Haagse regio. En ook meer en meer in Nootdorp, terwijl het bedrijf pas een maand operationeel is hier. “We zijn heel goed ontvangen hier in Nootdorp. De vergunningverlening voor de nieuwbouw verliep heel soepel. En intussen voelen we ons al helemaal thuis. Een goede bereikbaarheid en ontsluiting is voor ons bedrijf natuurlijk heel belangrijk. We hebben hier goed de ruimte om verder te groeien. Wat we ook prettig vinden is dat Pijnacker-Nootdorp de ambitie heeft om te verduurzamen. Wij zitten ook op die toer door bijvoorbeeld met zo schoon mogelijke motoren te werken”, aldus Tim van Heugten.