“Buiten valt altijd wat te beleven!”

Wanneer is de veertienjarige Jaiden niet buiten te vinden? Een goede vraag, want met hobby’s als skateboarden, stuntsteppen, golfsurfen en tennissen lukt dat vaak genoeg!

De boot op de oprit naast de voordeur zegt genoeg: hier woont een familie die van actie houdt! Met vader Tim, moeder Sabina en zusje Noa geniet Jaiden geregeld van een dagje op het water. Met of zonder zwemband of waterskies achter de boot.

Skateboarden en steppen
“Na school, in de weekenden en tijdens vakanties sportief buiten zijn is leuk”, zegt Jaiden, 2VWO leerling van het Wolfert Lyceum in Bergschenhoek. “Binnen zitten is niks voor mij. Ik heb zo’n acht jaar gevoetbald, maar afge-lopen zomer ben ik lid geworden bij Tennis Vereniging Pijnacker. Ook ben ik toen voor de tweede keer naar het surfkamp op Scheveningen geweest, echt superleuk. Sindsdien surf ik het hele jaar door, zelfs in de winter. Omdat ik graag mijn techniek wil verbeteren en voor de gezelligheid, ga ik ook dit jaar weer. Als er niet de juiste golven zijn om te kunnen surfen, houden we op een surfskateboard onze techniek bij. Daardoor heb ik leren skateboarden, wat ik dicht bij huis vooral doe op de skateboardbaan in Berkel en Rodenrijs. De baan in Pijnacker is vanwege grind in de ondergrond niet zo fijn voor skateboarders, je trilt hard en wordt afgeremd in de baan. Met vrienden kom ik daar wel om te stuntsteppen. Voor het long-boarden zijn de fietspaden rondom Pijnacker fijn.”

Trucs oefenen
“Tijdens het surfen en skateboarden ben ik echt in mijn eigen wereld. Ik ben soms zo geconcentreerd dat ik niet eens de uitleg van de instructeur hoor. Het leukste is om nieuwe trucs te oefenen. Dit doe ik het liefst met andere skateboarders, want het is fijn om van anderen te leren. Via YouTube video’s leer ik ook. Als je bang bent om te vallen, moet je hier niet aan gaan beginnen. Zelf ben ik één keer hard op mijn schouder, arm en pols beland door een verkeerde beweging.“

Buiten op trampoline
“Tweemaal moest ik in quarantaine wegens een mogelijke coronabesmetting, dat vond ik erg saai. Ik miste het buiten zijn, maar gelukkig hebben we een trampoline in de tuin, kan ik met onze hond spelen of de papegaai, kippen en kuikens verzorgen. Gamen doe ik ook, maar dat is altijd hetzelfde en buiten gebeurt er altijd wel iets onverwachts. Ik kan het andere kinderen echt aanraden!”Buiten is fun!Buiten valt altijd wat te beleven!

“Buiten gebeurt altijd wel iets onverwachts!”