Christmas cooking bij JUMBO Nootdorp
De zes helden voor in de keuken

“Onze klanten ontzorgen, zodat ze op een relaxte manier genieten van de feestdagen. Dat willen wij graag”, vertelt David Steendam van JUMBO Nootdorp enthousiast. “Met onze zes kersthelden kan iedereen op een eenvoudige wijze een heerlijk kerstdiner op tafel toveren. Succes gegarandeerd!”

“Voor iedereen die graag in een hand-omdraai een lekker diner op tafel zet, heeft JUMBO dé oplossing bedacht in de vorm van zes kersthelden. Natuurlijk ook geschikt als warme lunch mocht daar de voorkeur naar uitgaan. Te beginnen met een heerlijke kreeften- soep met bieslook, cognac aioli en verse garnalen als entree. Daarna volgt de keuze tussen vlees of vis als hoofdgerecht. De entrecote roast cranberry schuif je zo in de oven. De meegeleverde pop-up thermometer geeft handig aan wanneer het vlees de juiste temperatuur heeft bereikt zodat dit gerecht altijd perfect gaar wordt. Dat scheelt een hoop onzekerheid en serveer je feilloos een mooi gerecht. Visliefhebbers kiezen een ovenschotel van zalm met een citroenpeterselie crumble, natuurlijk ook geschikt voor mensen die liever geen vlees willen eten. De golden gratin van aardappel past perfect bij beide ovengerechten en is er in drie varianten. Qua groenten is er ook met de feestdagen een ruime keuze. Tot besluit suggereren we de klassieker Omelette sibérienne: ijs omhuld door cake en een laag zachte Italiaanse meringue. Een gerecht om je vingers bij af te likken en een showstuk voor op tafel.”

Bourgondisch genieten
“Gourmetten met familie of vrienden is inmiddels een echte Nederlandse traditie geworden tijdens de feestdagen. Jong en oud gezellig rond de tafel en zelf kiezen wat je wilt maken. Bij JUMBO zijn we dat niet vergeten, bekijk daarom eens het ruime assortiment aan gourmetvlees, vis en groenten. Vegan lovers zijn bij ons ook van harte welkom, de lekkere fingerfood kipnuggets en andere vegan producten zijn een prima match met gourmet. Vrienden of familie lang niet gesproken? Creëer een onvergetelijk moment en verras ze met een borrelplank met lekkere hapjes zoals de vegan balletjes, want bourgondisch genieten kan natuurlijk ook vegan.”

Recent verbouwd
“Afgelopen september is JUMBO Nootdorp na een grootse verbouwing feestelijk heropend waardoor we een aanzienlijk aantal vierkante meters erbij hebben gekregen. We zijn er zowel voor starters, gezinnen als alleenwonenden. De hoeveelheden zijn op die verschillende groepen afgestemd, dus we bieden grotere en kleinere porties aan zodat ieder op zijn of haar moment de hoeveelheid kan gebruiken die nodig is. Heel duurzaam dus. De toename in winkeloppervlak is te zien aan de versafdeling die is uitgebreid, net als onze wijnafdeling waar we graag advies geven welke wijnen het beste bij de verschillende gerechten passen.”

Familiegevoel
Zelf brengt de familie Steendam beide kerstdagen door in de winkel: “Als familie vieren wij kerst misschien anders dan gebruikelijk is. We werken dan allemaal en proberen elkaar zo goed mogelijk af te wisselen. Mijn vader begint elke ochtend vroeg tot mijn moeder hem daarna aflost en daardoor weer iets langer doorwerkt.” De kinderen Joris, David en Jetske zijn er ook elke dag en hebben ieder hun eigen taken. Sinds 2011 werkt de familie Steendam ook op tweede kerstdag, waarbij ze de gelegenheid geven aan medewerkers die dat graag willen om te komen werken. Medewerkers die graag vrij willen, krijgen dat dan ook. “Bij Team JUMBO Nootdorp houden we altijd van een gezellige sfeer, zowel voor als achter de schermen. Daarom zetten we in de kantine in de aanloop naar de kerst- dagen heerlijke producten klaar voor de medewerkers zodat ze goed weten wat ze verkopen.”

Feestdagenpresentje
Speciaal voor de lezers van het Natuur-lijk Pijnacker-Nootdorp magazine heeft JUMBO Nootdorp een leuke verrassing. David: “Op vertoon van het Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp magazine ligt er (zo lang de voorraad strekt) voor iedere lezer een leuke feestdagen attentie klaar. Onze klanten verwennen, dát vinden wij belangrijk.”

Held 1:
voorgerecht soep – kreeftensoep met bieslook, cognac aioli en verse garnalen

Held 2:
hoofdgerecht vlees – entrecote roast cranberry incl. pop-up thermometer

Held 3:
hoofdgerecht vis – zalm ovenschotel met citroen peterselie crumble

Held 4:
nagerecht ijs – omelette sibérienne

Held 5:
bijgerecht – golden gratin (aardappel) in 3 varianten

Held 6:
een range aan nieuwe borrel producten in een kies & mix mechanisme

Jumbo Nootdorp: de familie Steendam staat voor en ook tijdens de kerstdagen voor je klaar.