Christmas cooking – PLUS Sabine Zondag
“Genieten doe je met elkaar”

Denk je aan kerst, dan denk je aan gezellig samen tafelen. Of het nou in een (liefst lokaal) restaurant is of gezellig thuis. Afgelopen jaar hebben we gemerkt dat we juist de feestdagen met elkaar willen doorbrengen. Met vrienden en familie weer samen zijn onder het genot van een heerlijke lunch of lekker diner. PLUS Sabine Zondag en Jumbo Nootdorp hebben hun uiterste best gedaan om een rijk assortiment aan lekkernijen voor je samen te stellen om de komende feestdagen heerlijk van te genieten.

Dat Sabine Zondag graag vernieuwend bezig is met PLUS Pijnacker mag geen verrassing zijn. Voor lokale samenwer-kingen is ze altijd enthousiast, daarom zijn veel producten van lokale leveran-ciers in de winkel terug te vinden. Sabine was dan ook direct enthousiast om speciaal voor onze lezers een heerlijk menu samen te stellen: “Kerst is voor veel mensen een van de belangrijkste momenten in het jaar. Als klanten hier in de winkel hun kerstboodschappen doen, spreekt daar voor mij een groot vertrouwen uit. We vinden het een eer als we daar invulling aan mogen geven. Ook onze medewerkers verheugen zich op de feestdagen omdat ze dan nóg meer kunnen uitpakken dan anders. We richten de winkel sfeervol in en bieden een zo breed mogelijk assortiment aan. Hoogtepunt is de kerstproeverij omdat onze chef-kok Jan Bos en medewerkers onze klanten dan de lekkerste hapjes voorschotelen. Vorig jaar kon die niet doorgaan wegens corona, maar dat halen we dit jaar hopelijk in. Klanten inspireren, dat doen we graag.”

Pijnacker-Nootdorp menu
Speciaal voor de lezers van het Natuur-lijk Pijnacker-Nootdorp magazine heeft Sabine een kerstmenu samengesteld: “Met een nostalgische twist, want de stoofpeertjes van mijn oma staan op het menu. Een mooie herinnering: als familie maken we ze nog steeds én het is leuk om het recept te delen met de lezers. We hebben een 5-gangen menu bedacht dat lezers helemaal of gedeeltelijk zelf thuis kunnen maken. Je kunt het recept volgen of sommige gerechten kant-en-klaar in de winkel kopen. De ingrediënten komen natuur-lijk van lokale leveranciers zoals mooie paprika’s van Nieuwkoop Paprika’s uit Nootdorp en zalig vlees van Hoeve Biesland.”

Lees de recepten hier

Geroosterde paprikasoep met basilicumolie en een knapperige kaasstengel (vega)

Begin dit feestelijke moment met een heerlijke zachte paprikasoep in echte kerstkleuren. Natuurlijk gemaakt van lokale paprika’s uit Pijnacker-Nootdorp. In een handomdraai staat dit gerecht op tafel. Een smakelijk (en makkelijk) begin!

Bourgondische gevulde Runderrollade (Hoeve Biesland)

Waarom niet kiezen voor gezellig tijd doorbrengen met de gasten, terwijl deze kant-en-klare runderrollade vanHoeve Biesland in de oven staat? Kwaliteit gegarandeerd met dit 100% biologische vlees van eigen boerderij.De elegante Marques de Cáceres Rioja Crianza past hier uitstekend bij. Serveer met de heerlijke stoofpeertjes naar familierecept van oma Zondag!

Pure chocolademousse van chef-kok Jan BosRunderrollade (Hoeve Biesland)

Deze pure chocolademousse is de signature dish van chef-kok Jan Bos en kunt je nu ook zélf maken. Speciaal voor onze lezers verklapt Jan zijn geheime ingrediënt: Bailey’s. Een toefje slagroom maakt het helemaal af. Een zoete afsluiter om stil van te genieten. Prima van tevoren te maken, zodat het relaxed tafelen blijft. Schenk hier eens een verrukkelijke Villa Pani Moscato d’Asti bij.

Camembert met caramel

Deze combinatie is geheel voor je voorbereid en hoeft je alleen nog in het winkelwagentje te leggen. Verwarm een klein beetje zodat de zachte camembert uitloopt en op de tong s.

Sabine Zondag heeft met chef-kok Jan Bos (l) en slager Peter Assenberg voor de lezers een smakelijk en feestelijk menu samengesteld.