Coronaproof ontspannen… het kan!

Ben je soms ook zo toe aan ontspanning? Zeker nu de dagen steeds korter worden, ben je in deze coronatijd vast op zoek naar wat wél kan! Of het nou tekenen, schilderen, mozaïeken, speksteen bewerken of beeldhouwen is, je vindt het allemaal in Pijnacker-Nootdorp. Daag jezelf eens uit, je zult versteld staan hoe creatief je bent!

Roos van der Meijden, Liesbeth Bos, Patty Pijper-Mulder en Mylène van Ravenswaay konden van maart tot september niet fysiek lesgeven. Workshops en evenementen werden afgelast. Maar ze lieten zich niet op hun kop zitten en maakten hun lessen coronaproof. Een andere inrichting van het atelier, kleinere groepen, mondkapjes en digitale media maken het mogelijk dat cursisten weer samen plezier in creëren beleven.

Schilderen en tekenen
“Al voor corona was ik online actief met het aanbieden van schilder- cursussen en tijdens de lockdown trok de website duidelijk meer bezoekers”, aldus de Pijnackerse Roos van der Meijden. “Dat ik van maart tot september geen fysieke schilder- en tekenlessen kon geven heb ik heel erg gemist. Het gaf me wel de mogelijkheid om mijn eigen schilderijen af te maken voor exposities. Tips gaf ik telefonisch of via WhatsApp. Niet alleen ik, maar ook de cursisten merkten een grote behoefte om elkaar weer te ontmoeten.”


Keramiek
Kunstzinnig dynamisch coach Liesbeth Bos geeft creatieve workshops en cursussen keramiek: “Met de workshopserie ‘Uit je hoofd, in je handen!’ help ik overbelaste mensen weer in contact met zichzelf te komen door middel van afwisselende creatieve opdrachten in mijn atelier in Pijnacker. Er is geen goed of fout, het gaat om werken op gevoel. Cursussen keramiek geef ik in het ruime atelier in Voorschoten.”


Mozaïek
“Mozaïeken geeft ontspanning,” vertelt Patty Pijper-Mulder. “Iets wat we nu zeker kunnen gebruiken. Cursisten verbazen zich vaak over het eindresultaat. In mijn atelier Moma in Pijnacker is plek voor vier volwassenen per keer. Ook ideaal voor kinderfeestjes of een workshop op maat.”
Speksteen Mylène van Ravenswaay verzorgt cursussen en workshops speksteen bewerken in CulturA & Zo en in Zoetermeer: “In drie dimensies werken is heel anders dan op een plat vlak. Het is verrassend welke vorm en kleur er in speksteen verborgen zitten. De kracht van steen is de ontdekkingstocht waard. Fysieke klachten hoeven geen belemmering te zijn, want speksteen is zacht.”


KunstKamer M
Wel werk, maar geen ruimte om te ex- poseren? Kom dan naar KunstKamer M in de Nootdorpse Dorpsstraat. Kunstenares Margot Labordus-Kerklaan heeft haar voormalig schildersatelier omgetoverd tot expositieruimte: “Iedereen kan hier exposeren en met in achtneming van de coronamaatregelen familie en bekenden uitnodigen.” In deze coronatijd staat er boeiende kunst in de zes etalages. De moeite waard.”

“ Met verwondering kijken naar wat je hebt gemaakt.”