De magie van film en tv

Afgelopen jaren verschenen met enige regelmaat inwoners van Pijnacker- Nootdorp op televisie. Reden genoeg om hen op te sporen en te achterhalen waarom zij zich hebben opgegeven voor een programma. Wie zijn zij en hoe hebben zij hun media-avontuur beleefd?

Mélanie en Bruce Kalloe, Phyllan, Éden en Gabriel uit Delfgauw
“Meedoen aan Eigen Huis en Tuin Lekker Leven was een hele leuke ervaring voor ons gezin! Ik had ons aangemeld voor een opbergkast op zolder omdat onze twee oudste zonen op één kamer wilden slapen, maar uiteindelijk is er zelfs een hele slaapkamer gemaakt. Al een week na aanmelding werden de opnames gemaakt, we moesten nog snel een kinderbed regelen. Na twee dagen was de metamorfose klaar. De jongens zijn heel blij met hun stapelbed! Ze kregen veel reacties op school na de uitzending in oktober 2020, die afgelopen februari is herhaald. De sfeer tijdens de opnames was heel ontspannen en we hebben het team verwend met lekkere hapjes.

Cathelijne Wildervanck en Richard Spek, Martijn, Charlotte en Florian
Cathelijne: “Het programma Nieuwe Baasjes is op zoek gegaan naar een pony voor onze dochter Charlotte. Zij is helemaal gek van paarden, rijdt zelf en heeft verzorgpony’s. Zelf hadden we al een zoektocht gestart maar zonder succes, wel hadden we een stal geregeld. De oproep voor dit programma kwam precies op het goede moment. Presentator Edson heeft expert Giulia ingeschakeld die de zes jaar oude Tinker Bobby heeft gevonden. Het moment dat Charlotte Bobby voor het eerst zag, was heel bijzonder en emotioneel. De spanning was flink opgebouwd omdat we lang moesten wachten. Bobby moest aan de camera’s wennen en er werden diverse shots gemaakt. Toen ging de deur open en was het liefde op het eerste gezicht! Door mijn werk als directeur van ADHD Centrum Nederland ben ik regelmatig in de media te vinden. Zo heb ik meegewerkt aan de serie ADHDennis waarin Dennis Weening uitzoekt of hij ADHD heeft. De opnames zijn in één keer gemaakt, maar door diverse kledingsets in verschillende afleveringen te gebruiken viel dat niet op. Ondanks dat ik graag meer diepgang had gezien, een erg leuke ervaring.”

Yvon Stein uit Pijnacker
“Mijn eerste opdracht was als lijk in Flikken Maastricht. Ik moest helemaal naar Maastricht reizen en daarna anderhalf uur in de schmink, want ik was door een paard geschopt. Jan Smit had ook een rolletje. Als je weet hoeveel mensen bij de opnames betrokken zijn en later terugziet hoe kort dat stukje op tv is geworden! Ik heb inmiddels gefigureerd in verschillende tv-programma’s, films en commercials. Je belandt op plekken waar je anders nooit komt. Ik ben look-a-like van koningin Maxima geweest en bij de opnames van de film Michiel de Ruyter liep ik als jonkvrouw rond in een nagebouwde 17e eeuw, dat was zo bijzonder. Ik kijk op tv vooral naar figuranten en hun opdracht. Veel is fake, maar dat weten mensen niet. Zo heb ik eens gezegd dat ik geen kinderen heb en daar werd ik echt op aangesproken. Voor House Vision heb ik samen met mijn man een huisje gekocht in een programma, maar dat was alleen voor de opname en niet in het echt. En met het hele gezin wonnen we een keer 100.000,-. Nep, mensen geloofden het echt. Vaak denk ik: Kijk mij hier nou staan!“

Lisa en Marith van der Beek uit Nootdorp
Lisa: “Ik heb tweemaal gefigureerd in Spangas. De eerste keer werd ik meegevraagd door iemand van musicalles die dit vaker deed. De opnames waren in Zaandam. In een klas en op een schoolplein deden we alsof we praatten. We mochten niet in de camera kijken, dat was eigenlijk wel relaxed. Er werden op die dag opnames voor verschillende afleveringen gemaakt. Ik was dus een tijd lang op tv te zien. Na afloop was er gelegenheid om foto’s te maken met de hoofdrolspelers. De tweede maal had ik me met vriendinnen opgegeven.” Marith: “Een paar leerlingen van mijn groep 8 van de Jozef-school hadden een eigen versie van ‘Wie is de Mol’ gemaakt. Het Jeugdjournaal kwam dat filmen. Ze hebben de hele dag gefilmd voor slechts 3 minuten. Bij het maken van de test-vragen kwam ik in beeld. Het was heel gezellig.”

Apurva Nannan (12) uit Delfgauw
“Ik zag vorig jaar op tv een oproepje voor de Beste Vrienden Quiz. Het filmpje dat we instuurden, vonden ze leuk, dus mochten we naar de selectiedag in Hilversum komen. Twee weken later hoorden we dat we mee mochten doen. Van tevoren hebben we presentator Bart ontmoet en zagen we de opnames van de show voor ons. Toen wij mochten was het wel spannend, maar we probeerden zo rustig mogelijk te blijven en goed te antwoorden. Het ging snel voorbij. We kregen allemaal vragen over snoep en een caravan. Uiteindelijk hebben we verloren. Eerst vond ik dat heel jammer, maar daarna dacht ik: als ik dit niet had gedaan had ik me nooit zo leuk gevoeld. Ook had ik best wel beroemde mensen van tv gezien en hoe het achter de schermen gaat. Als ik zou moeten kiezen tussen spelen en verliezen en niet meedoen, zou ik kiezen voor spelen en verliezen. We gingen niet met lege handen weg want we kregen een Beste Vrienden Quiz trui en een kaart met handtekening van Bart erop.”

Sabine Kijzers uit Nootdorp
“In 2017 hebben mijn man en ik meegedaan aan ‘Droomhuis gezocht’ van Omroep Max. Wij hadden al een huisje in de Duitse Eifel maar zochten eigenlijk iets dichterbij. Kort voor de opnames kregen we te horen waar de locatie was. Helaas bleek dat heel dicht bij ons eigen huisje te zijn. We hebben dan ook geen van de drie aangeboden huisjes gekocht, maar het was wel een leuke ervaring om mee te maken. Sybrand Niessen en de crew waren erg aardig. Ondanks dat ze dat nooit doen, hebben we gezellig met elkaar gegeten. We moesten ons verschillende keren verkleden omdat de opnames in verschillende scenes werden opgenomen. Dat deed iedereen gewoon achter de auto! Grappig genoeg wordt er altijd tijdens de uitzending gevraagd wat de waarde van het huis is, maar dat had de buurman al verklapt toen ik daar naar het toilet ging. De uitzending is tweemaal herhaald.”

“Vaak denk ik: kijk mij hier nou staan!” -Yvon Stein

“Als ik dit niet had gedaan had ik me nooit zo leuk gevoeld.” -Apruva