Deta-Air heeft het gas er op…

Deta-Air is het bedrijf van Arthur Zwartjens die in Delfgauw-Emerald woont en op Bedrijvenpark Ruijven – net aan de andere kant van de N470 – zijn bedrijfsvestiging heeft. Vorig jaar augustus is het bedrijf verhuisd van de Groothandelsweg op Ruijven naar een dichtbij gelegen pand aan de Overslagweg. Vanwege de groei van de onderneming was een groter pand noodzakelijk.

Deta-Air bestaat volgend jaar 25 jaar. Het bedrijf is destijds van start gegaan in een kleine vestiging in Delft. Arthur en zijn compagnon die nu niet meer aan het bedrijf verbonden is, begonnen met het installeren van kanalen voor luchtbehandeling maar stapten al vrij snel over naar alles wat met warmtepompen, airconditioning en zonnepanelen te maken heeft. Het bedrijf is sindsdien steeds meer thuisgeraakt in het bedenken, ontwikkelen, assembleren en installeren van ‘klimaatoplossingen’ voor bedrijfspanden, kantoren en woningen in alle soorten en maten. Deta-Air is STEK-erkend en dat bereik je alleen als alles qua vakmanschap top in orde is en de mensen over de juiste diploma’s beschikken.

Korte lijnen
Arthur Zwartjens is nog steeds de aansturende en coördinerende man die bij nieuwe klanten het werk gaat bekijken, een offerte maakt en vervolgens na akkoordbevinding zijn teams instrueert over hoe het werk uit te voeren. Het gevolg van de omvang en de werkwijze is dat de lijnen heel kort zijn. De klant heeft altijd één aanspreekpunt, ook als een systeem uitgebreid moet worden of er is technisch iets niet helemaal goed. Service en onderhoud zijn bij Deta-Air belangrijke elementen. Zodra er iets niet in orde is, komen de techneuten meteen in actie. Intussen heeft Arthur zes goed opgeleide techneuten in dienst die bij elke denkbare klus van wanten weten. Sinds de zomers de laatste jaren steeds ‘strenger’ worden en heel veel mensen door corona thuis gingen werken, heeft Deta-Air het steeds drukker gekregen met aircosystemen in woningen. De verhouding bedrijf/woning was zestig/ veertig maar nu is dat andersom en zit de groei vooral in de woningen. Het kan daarbij gaan om een appartementje driehoog achter of een nieuwe villa waar de bewoner op zoek is naar de meest optimale klimaatregeling. “Bestaande woningbouw en nieuwbouw zijn voor ons allebei een mooie uitdaging.”

Warmtepomp
Arthur legt uit dat een airco feitelijk ook een warmtepomp is die kan koelen én verwarmen. Vanuit zijn kennis en ervaring komt hij bij ieder project – of het nou een kantoor, een bedrijfspand of een woning is – altijd in overleg met de opdrachtgever tot de meest optimale oplossing. “Kijk maar boven je hoofd. Dat apparaat daar zorgt er voor dat het zowel in de winter als de zomer behaaglijk is hier”, zo vertelt de ondernemer in de kantine van zijn nieuwe vestiging.

Groot werkgebied
Het werkgebied van Deta-Air is een groot deel van de zuidelijke Randstad. Liefst in de buurt: Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Zoetermeer, Delft, het Westland en ook Rotterdam en Den Haag met hun randgemeenten. Dat is allemaal prima aan te rijden. Maar ook als er opdrachten zijn van verder weg, gaat Deta-Air die niet uit de weg. Arthur Zwartjens geniet van het werk en van de drukte. Reuring vindt hij leuk. Tijdens het gesprek gaat de telefoon een paar keer en dan valt op dat hij snel en efficiënt de zaken regelt. Heldere en duidelijke afspraken maken met de klanten en die netjes nakomen. Dat is de basis van de werkwijze van Deta-Air. Niet uitstellen maar meteen beetpakken en afhandelen.

Netjes
“Wij vinden het ook belangrijk dat onze monteurs netjes zijn in de omgang met de klant en de werkplek ook aan het eind van de klus keurig achterlaten. Dat lijkt heel voor de hand liggend, maar dat is het toch niet altijd in de praktijk. Kwaliteit staat bij ons bovenaan. Niet alleen in de uitvoering maar ook in het product. We werken met de beste merken en zijn dealer van Toshiba. Het moet gewoon honderd procent goed zijn”, aldus Arthur Zwartjens die tot slot nog even wijst op het product zonnepanelen. “Op dit moment zijn de airco’s nummer 1 maar de zonnepanelen horen er ook duidelijk bij. We dragen er graag aan bij om steeds meer over te gaan van het gas op schone groene energie en daar dragen zonnepanelen ook aan bij”, aldus de Delfgauwenaar die zich met zijn gezin helemaal thuis voelt in de gemeente Pijnacker-Nootdorp waar het goed toeven is.

Goed opgeleide monteurs leveren vakwerk af en laten de werkplek netjes achter

Deta-Air
Overslagweg 3
2645 EK Delfgauw
015-2629 600
info@deta-air.nl
www.deta-air.nl

“Het moet gewoon
honderd procent
goed zijn!”