Lokale horeca- en evenemententrots Piet Vergeer wil trends voor blijven

“In Pijnacker-Nootdorp hangt een gemoedelijke sfeer”
Het enthousiasme spat er vanaf! Piet Vergeer, eigenaar van het Witte Paard in Nootdorp en organisator van vele lokale evenementen, is afgelopen zomer in Zuid Afrika op vakantie geweest en heeft daar inspiratie opgedaan voor zijn bedrijf. “Ik ben al lang ondernemer maar nog steeds wil ik horecatrends signaleren en ze het liefst voor blijven. Daar ben ik continue mee bezig, ook op vakantie. Dat houdt nooit op.” Toen rondom de voetbalvelden in het centrum van Nootdorp een drafbaan werd aangelegd begon de vader van Piet Vergeer op verzoek van een wethouder in 1960 op de plek waar nu Winkelcentrum Parade staat een partycentrum. “Er waren twee voetbalvelden en een kantine maar geen echte horeca. Over de kleedkamers is toen een witte horecagelegenheid gebouwd. We runden ook de voetbalkantine van RKDEO beneden. De voetbalclub heeft in 1965 honderd meter verder een eigen clubhuis gekregen.”

Familiebedrijf
Dat de horeca bij de familie Vergeer in het bloed zit, is wel duidelijk. “Ik kom uit een echte horecafamilie. Als kind moest ik meewerken in het partycentrum van mijn ouders. Vanaf 1980 werd ik bedrijfsleider en sinds 1990 eigenaar. Net als bij het eerste bedrijf van mijn vader, het Blesse Paard in Stompwijk, is ook het Witte Paard een familiebedrijf. Al onze vijf kinderen werkten hier. Twee plus onze schoonzoon werken hier nog steeds. Onze oudste dochter en een zoon werken bij een kinderdagverblijf en als autorijschoolhouder. Onze andere zoon werkt bij buurhotel Van der Valk. Mijn schoonzus Manon werkt hier zo’n25 à 30 jaar als gastvrouw. Een grappig misverstand is dat men denkt dat Manon mijn vrouw is omdat ze dezelfde achternaam draagt. Mijn echtgenote Jeannette werkt hier ook, maar achter de schermen. Het hele team bestaat uit 50 man: 10 fulltimers en de rest parttime.”

Verhuizing
“Met de komst van Winkelcentrum Parade kregen we de keuze tussen een plek aan de Dobbeplas of aan de Gildeweg naast de A12. De locatie bij een snelweg, een treinverbinding en station met de wetenschap dat er ook een hotel naast ons pand gebouwd zou worden, gaf bij ons de doorslag. We zijn blij met onze locatie.”

Nootdorpse kermisweek
Als betrokken ondernemer vindt Piet de saamhorigheid binnen Pijnacker-Nootdorp typerend voor het dorp. “We verzorgen al sinds jaar en dag tijdens de Nootdorpse feestweek, de kortebaan draverij en de Nootdorpse kermis met feesttenten en de horeca voor jong en oud. Sinds de komst van het winkelcentrum is de kermis verplaatst naar de ijsbaan. Heel Nootdorp voorspelde het einde van de kermis, maar gek genoeg wordt het alleen maar drukker en vindt iedereen het
fantastisch. Met 4000 à 5000 mensen is het succesvol te noemen. Voorheen liepen de feestelijkheden van dinsdag tot en met zaterdag. De dinsdagavond hebben we verruild voor de zondagmiddag, dan organiseren we een familiedag met live muziek voor ouders en kinderentertainment. Er zijn trouwens heel wat liefdes opgebloeid op onze feestavonden.”

Veelzijdig
Dat Piet een bedrijvige ondernemer is, blijkt wel uit de diversiteit van dienstverlening die het Witte Paard biedt. “Vroeger trouwde heel Nootdorp in het Witte Paard. Maar de tijden zijn veranderd en de trouwmarkt ook. We bedienen niet alleen Nootdorp maar beslaan de regio Den Haag, Leiden en Lansingerland tot aan Rotterdam. In vijftig jaar zijn we van partycentrum voor bruiloften en partijen uitgegroeid tot een veelzijdige evenementlocatie met cateringfaciliteiten, bij ons óf op locatie. Alles voor zowel particulieren als bedrijven. Tevens is ook het pannenkoekrestaurant Howdy’s ontstaan.”

Verkleed
“De afgelopen jaren zijn er helaas diverse evenementen gestopt in Pijnacker-Nootdorp. Dat is erg jammer. We proberen inmiddels voor elke doelgroep een eigen feest te creëren. Afgelopen jaar zijn we gestart met twee nieuwe succesvolle evenementen: Lazy Sunday met live muziek en een echt Duits bierfeest, het Oktoberfest. Een geslaagd evenement aan de Dobbeplas dat we dit jaar gaan herhalen. Veel bezoekers kwamen verkleed op de fiets, dat was een prachtig schouwspel. Voor volgend jaar hebben we een nieuw initiatief bedacht voor jongeren tussen de 20 en de 35 jaar met muziek uit hun jeugd. Je kunt dan denken aan muziek uit de jaren ’90 en 2000.“

Sociaal bewogen
Piet zit nog steeds vol nieuwe ideeën die ook worden aangedragen vanuit zijn team. “Ik ben geen autoritair persoon. Ik vind dat iedereen zijn idee moet kunnen opperen. Sommige concepten waar ik weinig vertrouwen in had zijn toch een succes geworden. Daarom sta ik open voor andermans ideeën.” Sales- en marketingmanager David Schut, die is aangeschoven, omschrijft Piet: ”Iemand die met Nootdorp en de inwoners is begaan. Zowel op persoonlijk vlak als ook op werkgebied is hij daar heel erg mee bezig. Piet biedt graag een luisterend oor. Hij is zich bewust van zijn doel en wil dat op een juiste manier voor elkaar krijgen.”