Bekende PN’ers

Ook Barry Atsma komt nog altijd heel graag in Pijnacker-Nootdorp!

Heel regelmatig is topacteur Barry Atsma nog in Pijnacker-Nootdorp om zijn ouders te bezoeken. “Ik was er gisteren nog. Er verandert wel veel. Ik ging even naar de Albert Heijn maar kon de ingang van de parkeergarage niet meer vinden. Die was verplaatst sinds de vorige keer dat ik daar was. Kan ik daar mijn beklag nog over doen?” De voormalige inwoner van de kern Pijnacker meent dat natuurlijk niet. Hij woonde er zelf een paar jaar rond 1990. Zijn ouders Bert en Liekje waren met hun gezin vanuit Brazilië teruggekeerd in Nederland en hadden in Pijnacker nabij het oude dorp een mooie woning gevonden waar zij zelf nog steeds wonen. Zelf woont Barry met zijn vrouw Noortje en dochters Zoë, Charley en Bobbi in Leidsche Rijn, een nieuwbouwwijk in Utrecht. Hij zit dus zo in Pijnacker-Nootdorp.

Gemoedelijk en dorps
“Ik kom iedere maand nog wel even jullie kant op. Vanwege de geboorte van onze dochter in oktober heb ik een vrije periode van drie maanden, dus ik heb er nu ook heel mooi de tijd voor. De kern Pijnacker is sterk gegroeid sinds ik er woonde van mijn zestiende tot mijn negentiende, maar veel plekjes waar ik graag kom, zijn nog goed herkenbaar. En het gemoedelijke dorpse voel je nog steeds. Ik hou daar wel van.”

Vanwege het werk van pa Atsma bij Unilever woonde het gezin overal en nergens. “We hebben ook in Sao Paulo gewoond en in Londen, maar ook in Bleiswijk. Tegenwoordig zit ik ook vaak in Berlijn. Ik kan Pijnacker-Nootdorp dus goed vergelijken met allerlei andere plaatsen in de wereld en dan is en blijft het gewoon een heerlijke plek om te zijn.”

De tennisvereniging en Café de Guyter
Toen Barry met zijn ouders, zus en broer in Pijnacker was gaan wonen, ging hij iedere dag met zijn vriendje Jeroen van Vuuren uit Delfgauw naar het Erasmus College in Zoetermeer. Hij had al snel veel vrienden in Pijnacker en was een fanatiek tennisser. “Bij de Tennis Vereniging Pijnacker heb ik heel veel uurtjes doorgebracht en later ook in Café De Guyter. Het werd wel eens flink laat en als het feestje dan uiteindelijk echt voorbij was, waggelden we rustig door het ingeslapen dorp naar huis.”

Gevierd acteur uit PN
Barry ging rechten studeren en elders op kamers wonen maar bleef altijd weer terugkeren naar het dorp waar zijn ouders na al die verhuizingen bleven wonen. Barry wilde advocaat worden, maar het duurde niet zo heel lang of hij wisselde van studie. Hij ging naar de Toneelschool en ontwikkelde zich tot een gevierd acteur, die altijd tijd blijft maken voor familiegezelligheid, ook in Pijnacker-Nootdorp…