Uitgaan in Pijnacker-Nootdorp
Zin in een feestje? Hier moet je zijn!

Vergeet de stad. Pijnacker-Nootdorp is the place to be voor een leuke avond uit. Gezellige kroegen, geen vaste sluitingstijden en toffe parties. En na één – of vijf – biertjes struikel je een paar keer en lig je in bed. Nog aan het twijfelen? Vertegenwoordiger bij Heineken en voormalig barman Damien van Herk (27) vertelt je waarom je het dorp écht niet uit hoeft.

Je hoeft je niet te vervelen in Pijnacker-Nootdorp. Zin in een partijtje pool? Dijkje Nootdorp is zeven dagen per week tot in de late uurtjes open. Drankje doen? Loop binnen bij Café M’n Broer, Café de Guyter of een van de vele stamkroegen. Dansen? Kan heel goed tijdens de 70s, 80s, 90s parties die Grand Café De Drie Heeren en Partycentrum Het Witte Paard organiseren. Disco niet je ding? DJs als Jeroen Post (SLAM! FM) en Bass’R draaien geregeld een plaatje bij eerdergenoemde kroegen. “Je kunt het in Pijnacker-Nootdorp qua uitgaan zo gek maken als je zelf wilt. Alles is binnen handbereik,” bevestigt Damien van Herk. Wat maakt hem een autoriteit op dit gebied? De 27-jarige is geboren en getogen in Pijnacker-Nootdorp en heeft jarenlang biertjes staan tappen achter de bar van Café de Guyter. Dat smaakte naar meer en tegenwoordig brengt hij Heineken aan de man in zijn rol als vertegenwoordiger.

Ons kent ons
“Het uitgaansleven in Pijnacker-Nootdorp is heel gemoedelijk,” aldus Damien. “Het maakt niet uit waar je naartoe gaat, de aanwezige mensen maken het gezellig. Bijzonder is het ‘ons kent ons’-gevoel.” Maar, wanneer je ergens nieuw bent komen wonen of wilt gaan wonen kan ‘ons kent ons’ een tikkie intimiderend klinken. Niet iets om je zorgen over te maken in dit durp volgens Damien. “Een vriend van mij wilde een huis kopen in de omgeving. Samen met zijn vriendin is hij in allerlei plaatsen de horecazaken afgegaan. De sfeer in de restaurants en kroegen gaf de doorslag om voor Pijnacker-Nootdorp te kiezen.”

Altijd iets te doen
Waar in de meeste steden uitgaansgelegenheden massaal om dezelfde tijd sluiten, is in deze gemeente altijd wel iets te doen. Damien: “Gelukkig heeft Pijnacker-Nootdorp ervoor gekozen de horeca vrije openingstijden te geven. Erg fijn, ook voor de sfeer op straat: mensen gaan gefaseerd naar huis. Logistiek gezien is uitgaan in je eigen dorp sowieso heel makkelijk; je hoeft geen rekening te houden met het openbaar vervoer, maar stapt gewoon op de fiets of wandelt.” Nee, voor een leuke avond uit hoef je volgens Damien echt – maar dan ook écht – het dorp niet uit. “Mensen mogen het mij vertellen als ze hier iets missen, maar volgens mij is in Pijnacker-Nootdorp voor iedereen wat te doen.”