“Iedereen wordt vrolijk van ijs!”

Jong en oud geniet van een ijsje op zijn tijd. Of het nou voor een speciale gelegenheid is of tussendoor voor de gezelligheid. Dat is de conclusie van drie ijssalons in Nootdorp. Deze zomer staan hun deuren weer wagenwijd open!

John Vonk
van IJssalon l’Arcobaleno

“Sinds 24 jaar zitten wij in ons sfeervolle pand in de Dorpsstraat. In al die jaren hebben wij een trouwe klantenkring opgebouwd. Waar eerst ouders met hun kinderen voor een ijsje kwamen, komen die kinderen nu met hún kinderen. Er zijn inmiddels zelfs drie echte ijssalon L’Arcobaleno baby’s van twee medewerkers die elkaar in onze ijssalon hebben ontmoet. Bijzonder dat hun relatie bij ons is begonnen. Ons team bestaat uit zo’n 30 mensen, een enthousiaste club jonge mensen“.

Friesland
“Mensen met dieetwensen zoals glutenvrij en vegan zijn altijd blij met de keuze die ze bij ons hebben. Ze komen er zelfs voor uit Friesland en Brabant. Onze hoorntjes laten we speciaal maken en versieren we zelf met chocolade in allerlei mooie kleurtjes. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe smaken en bedenken steeds nieuwe coupes, dus houd onze socials in de gaten. Klanten kunnen zegels sparen voor korting of een gratis ijstaart en onze zegels blijven áltijd geldig. En last but not least: we zijn 7 dagen per week open!”

Huisgemaakt
“Via een beeldscherm kun je zien hoe we zelf ons ijs maken, zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Er is keuze uit 50 smaken. Heel divers dus, net als de kleuren van de regenboog, vandaar onze Italiaanse naam L‘Arcobaleno. De klassiekers vanille, aardbei, chocolade en citroen blijven veelgevraagd. Daarnaast smullen mensen graag van onze specials: Noachs Ark, de Witte Zwaan of de Bruine Beer. Op de planning staan brownies ijs, kinder ijs, red velvet ijs en pina colada ijs. Behalve roomijs hebben we sorbetsmaken zoals citroen, bloedsinaasappel, peer en pure chocolade.”

Bezorgdienst
“Ook in de webshop is allerlei lekkers te vinden, bijvoor-beeld verschillende ijstaarten of het ijspretpakket: bollen ijs, verse slagroom in handige spuitzak, bekertjes en vrolijke toppings. Ideaal voor bij de bbq. Onze ijskar is te huur, tof voor een speciaal moment. Met twee elektrische fietsen en twee elektrische scooters bezorgen we het hele jaar door, in het hoogseizoen vanaf 18.00 uur tot 22.00 uur. Dat is pas makkelijk!”

“De kinderen van vroeger komen nu met hún kinderen een ijsje halen.”

Linsey Lindeman
van De Lelie

“De Lelie is niet alleen een ijszaak, maar is in Delft begonnen als ambachtelijke chocolaterie. Sinds 1 mei 2020 is de Nootdorpse vestiging geopend op de Markt. Onze specialiteiten zijn chocoladesmaken uit ons eigen chocoladeatelier en bijzondere wisselsmaken zoals Nootdorp explosie en Pastel de Nata. Een ijsrecept, geïnspireerd op een heerlijk Portugees roomgebakje, door een samenwerking met het Portugese restaurant A minha Loja. De meest verkochte smaken zijn verschillende chocoladesmaken zoals Alpaco, extra dark, witte chocolade, stracciatella en de Delftenaar. De Dulcey (caramelchocolade) krijgt ook steeds meer belangstelling.”

Roomijs en sorbet
“De volle melk van Hoeve Biesland is de basis voor ons verse roomijs samen met verse ingrediënten zoals aardbeien van de Hoogsewetering aardbeienkwekerij en bramen van een andere lokale kweker. De honing komt bij de Delftse imker Albert vandaan. We gebruiken geen smaakpasta’s, kleurstof-fen of conserveringsmiddelen en letten op minder suikers in het product. De verschillende wisselsmaken in sorbets zijn niet bij te houden! We hebben ook veganistische soorten. Van komkommer en verse watermeloen tot mojito en na-tuurlijk de gouden combi van verse citroen met limoenijs.“

Extra’s
“Ontdek onze verse wafels met of zonder ijs, milkshakes, ijscoupes, taarten uit eigen bakkerij en natuurlijk diverse warme en koude dranken. Onze ijskar, de Gelatobar, wordt met of zonder ijsschepper uitgeleend voor feesten en partijen. Cadeaubonnen zijn altijd een leuke attentie. Via onze webshop kan je naast chocolade ook ijs bestellen en dat wordt bezorgd in de regio.

Verrassen
“We vinden het leuk om de klant te verrassen met niet voor de hand liggende smaken. We zijn bezig met ontwikkelen van een recept waar rode bieten in zijn verwerkt. Een prach-tige kleur zal dit zeker krijgen en de smaak….? Kom zelf maar proeven!“

Thorsten Spaans
van Donna IJs

“Als jonge ondernemer met wat horeca ervaring, ben ik samen met mijn vader op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging binnen de branche. Sinds de opening in 2015 is Donna IJs snel gegroeid, er zijn inmiddels 4 winkels. Naast Nootdorp zitten we ook in Voorburg en Den Haag en zijn we leverancier aan vijf andere ijssalons, drie strandtenten en een bekende regionale chef-kok. Mijn ambitie is om dit jaar nog een winkel te openen. Het is een interessant vak, ik had nooit gedacht dat er zoveel achter ijs-maken zat.”

Callebout
“Ons ijs maak ik op onze productielocatie in Ypenburg. Het roomijs wordt gemaakt op basis van biologische melk van Hoeve Biesland. De bekende Callebout chocolade smelten we zelf en laten we rijpen binnen het product. En dat proef je. Ons sorbetijs is op 100% fruitbasis. We gebruiken hiervoor pure fruitpuree. We voegen geen kleur- of smaakstoffen toe aan onze producten. Populaire smaken zijn mango, aardbei en framboos. Natuurlijk is de decoratie van deze sorbets van vers fruit. Vanille, aardbei en chocolade blijven roomijs klas-siekers, maar Oreo, Smurf en Snickers zijn ook erg in trek. De nieuwe smaken speculaasijs, kinderbueno, marshmellow en (water)meloen liggen deze zomer in onze winkel!”

Smoothies en milkshakes
“We maken lekkere smoothies en voor de milkshakes heb-ben klanten keuze uit wel meer dan 10.000 smaken, namelijk 3 bollen met keuze uit 24 smaken. Voor mensen die geen ijsje willen, serveren we heerlijke ijskoffie. Onze ijskar is leuk voor straatfeesten of bruiloften en verjaardagen, ik kom graag een ijsje scheppen! Momenteel hebben we (nog) geen bezorgser-vice. De beleving om naar de ijssalon te komen voor een ijsje blijft toch heel speciaal voor (groot)ouders en kinderen!”

De charme ligt in een ijsje halen in de winkel.”