Jonge ondernemers brengen Pijnacker-Nootdorp in beeld

Een eigen onderneming runnen naast een vaste baan? Marijn Diepens uit Pijnacker doet het. 32 uur per week werkt hij in loondienst en minstens zoveel uren stopt de 25-jarige in zijn online mediaproductiebedrijf I Am Creations. Onlangs bracht hij op creatieve wijze onze gemeente in beeld. Hoe kom je als startende ondernemer aan opdrachten? En wanneer waag je de sprong in het diepe door fulltime voor je passie te gaan?

Marijn runt I Am Creations samen met studievriend Mike Delwel. “Toevallig werkten we allebei als dj. Het hebben van een eigen bedrijf was dus niet helemaal nieuw voor ons. Tijdens onze studie Media Entertainment Management aan de Hogeschool Inholland Rotterdam begonnen we met radio maken, daarna kwam video.” De mannen merkten dat ze meer creatieve voldoening haalden uit videografie dan dj-en en besloten samen I Am Creations op te richten. “We hadden geen portfolio”, aldus Marijn. “Hoe trek je dan iemand over de streep om met jou te gaan werken? Dat was in het begin best lastig!

Gezicht laten zien
Hogeschool Inholland Rotterdam vertrouwde de organisatie van het grootse 100Dagenfeest toe aan de toen nog studenten. “Wij verzorgden alles: het regelen van artiesten, social media, videografie en fotografie. Via de opleiding kenden we natuurlijk veel mensen die ons konden helpen. Inholland was erg tevreden. Uiteindelijk hebben we het feest een aantal jaar vanuit de studie georganiseerd. Op een gegeven moment konden we er geld voor gaan vragen. Na deze opdracht zijn we ons portfolio verder gaan uitbouwen. Wat voor ons heel goed werkte, was je gezicht ergens laten zien. Je kan ons altijd wel vinden op borrels en netwerkbijeenkomsten.”


Filmen op landingsbaan
Voor gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft Marijn een promotievideo gemaakt. “Via via hadden wij werk van Marijn gezien”, vertelt Olga Toet, Citymarketeer bij de gemeente. “We vinden het altijd leuk om jonge ondernemers uit Pijnacker-Nootdorp een kans te geven om hun werk te laten zien.” Marijn is zeer trots op het eindresultaat en laat het filmpje zien. “Vooral
het eerste filmshot – waarbij het beeld uit de telefoon komt en je de molen ziet – vind ik heel tof geworden. We wilden in beeld brengen dat je vanuit Pijnacker-Nootdorp natuurlijk overal zo bent, ook op het vliegveld. Daarom hebben we shots gemaakt bij Rotterdam The Hague Airport. Dat was leuk om mee te maken. Je filmt natuurlijk niet elke dag op een landingsbaan!”

Fulltime?
Marijn: “Officieel werken Mike en ik nu nog voor een baas erbij. Ik werk 32 uur per week voor een verkeersadviesbureau, waar ik onder andere livestreams verzorg. Voor I Am Creations zijn we zeker drie à vier volle werkdagen per week bezig. We hebben allebei een koophuis. Dan is het best een stap om de switch naar fulltime ondernemen te maken. Maar het moet binnenkort gebeuren als we willen groeien. Gelukkig steunt mijn werkgever me volledig!”

“ Hoe trek je iemand over de streep om met jou te gaan werken?”

Nieuwsgierig geworden naar de video die I Am Creations heeft gemaakt voor Pijnacker- Nootdorp? Neem snel een kijkje op natuurlijkpn.nl

“ Hoe trek je iemand over de streep om met jou te gaan werken?”