Marinka Bos woont wéér heerlijk in Pijnacker

In haar tienerjaren kon Marinka Bos zich niet voorstellen dat ze haar hele leven in haar geboortedorp Pijnacker zou blijven wonen. Als ze met haar moeder Marja boodschappen ging doen bij de slager en de bakker, dan ergerde ze zich altijd enorm aan de zee van tijd die haar moeder besteedde aan gedag zeggen tegen en bijpraten met allerlei mensen. “Ik nam me voor om later in een grote stad te gaan wonen, waar het er allemaal wat minder burgerlijk aan toe gaat.”

Toen ze op haar achttiende aan de VU in Amsterdam algemene cultuurwetenschappen ging studeren en later communicatiewetenschap aan de UvA, is ze meteen in Amsterdam gaan wonen. In eerste instantie in een veel te druk studentenhuis en later in een appartementje dat haar vader Bert bereid was aan te kopen. Het leven in de stad was goed.

Blij in Ackerswoude

Thuis in Pijnacker waar anders dan in Café De Guyter leerde ze haar levenspartner  Jonathan Reijneveld kennen. Ze gingen in 2015 samenwonen in hartje Rotterdam, maar na 2,5 jaar waren ze heel blij dat ze in Ackerswoude in Pijnacker een huis konden huren. “We hadden best een lekker huisje in de binnenstad van Rotterdam en het was daar ook leuk uitgaan, maar op een bepaald moment voelde ik me er totaal niet veilig meer. Het stadsleven is leuk, maar veel stedelingen sporen gewoon niet. Naast ons woonde een buurman die midden in de nacht de muziek heel hard aanzette, terwijl die oude huizen supergehorig zijn.”

Terug in Pijnacker

Marinka en Jonathan keerden terug naar Pijnacker en voelen zich er weer helemaal thuis: mooi huis, leuke tuin, prima woonomgeving en weer terug in Pijnacker, waar ze op ’t Speeltoneel zaten en waar hun vrienden en vriendinnen nog steeds wonen. “Wat ik tien jaar geleden als burgerlijk en dorps zag, zie ik nu als gezellig en leuk. Mijn ouders wonen lekker dicht in de buurt en bij De Viergang kom ik nog steeds dezelfde gezellige mensen tegen. Naar de bakker en de slager ga ik nog niet, maar dat komt vast ook nog wel”, zegt Marinka die als communicatie- en verandermanager werkt bij Heineken. Jonathan is werkzaam in de ICT. ‘Terug in Pijnacker’ betekent voor hen vooral: terug in een mooie, leuke en ruime gezellige woonomgeving waar iedereen normaal doet en waar je je veilig en thuis voelt. Zo simpel is het eigenlijk!