Jong ondernemerschap: Natuurlijk ondernemen wij in Pijnacker-Nootdorp!

Van zolderkamer naar marketingbureau… maar nog altijd in Pijnacker-Nootdorp
Pijnacker-Nootdorper Roy Vathorst (22) was op zijn twaalfde al bezig met twee eigen bedrijven gericht op Social Media, toen nog met Hyves. Al heel snel zag Roy in dat de nieuwe media een enorm bereik hebben, als je er maar creatief mee omgaat. Dat deed hij en met succes! In 2018 maakte hij de keuze om van een zolderkamer naar een kantoor te gaan, uiteraard in Pijnacker-Nootdorp. Hierdoor is RV Webdiensten binnen een jaar ontzettend snel gegroeid en heeft hij nu al een team van acht personen. Een deel van het team betreft jonge stagiaires die hun terrein kunnen verkennen en talenten ontwikkelen. Zelf kreeg Roy die kans bij het Jeugd en Jongerenwerk in Pijnacker-Nootdorp. Hiermee heeft hij nog steeds elke dag contact en werkt hij samen. Het is verbazingwekkend hoe snel RV Webdiensten als jong bedrijf grote klanten weet binnen te halen zoals MediaMarkt, Universal, Audi, Gemeente Amsterdam en de Politie. Maar juist ook voor de zzp-er en het mkb-bedrijf om de hoek in Pijnacker-Nootdorp staan ze klaar met hun diensten. Online marketing, videografie, websites, Social Media beheer, contentcreatie en meer; RV Webdiensten kan inmiddels elke ondernemer van A tot Z helpen met marketing.

Winnaar Belofteprijs 2018
RV Webdiensten werd opgemerkt door de gemeente als een beloftevol aanstormend bedrijf. Onlangs wonnen ze dan ook de Belofteprijs Pijnacker-Nootdorp. Roy en zijn collega’s zijn daar geweldig trots op maar hebben eigenlijk weinig tijd om daarvan achteroverleunend te genieten. Tijdens de uitreiking gaf Roy aan dit niet alleen te zien als erkenning voor het jonge ondernemerschap binnen Pijnacker-Nootdorp, maar ook als motivatie om andere jongeren te inspireren om te ondernemen en je passie te volgen. “De oudste bij ons is 23 jaar en we zullen het altijd als uitdaging blijven zien om de gemiddelde leeftijd zo laag mogelijk te houden.”

Lokale nuchterheid
Het is een bewuste keuze voor RV Webdiensten om met een kantoor in Pijnacker-Nootdorp te blijven. “Het zorgt vaak voor leuke gesprekken als we moeten uitleggen aan (inter)nationale opdrachtgevers dat we in Pijnacker-Nootdorp zitten. Je weet vaak al de reactie, maar uiteindelijk vindt iedereen het een logische keuze. Pijnacker-Nootdorp ligt tussen Rotterdam en Den Haag in, maar je zit ook snel op de weg richting Utrecht of Amsterdam. Verder is het ondernemen en verbinden in Pijnacker-Nootdorp ook erg motiverend. Ondernemers binnen de gemeente gunnen het elkaar, helpen elkaar en hebben een ‘nuchterheid’ wat bij bedrijven in de grote steden vaak minder te merken is.” Dit is ook te zien in de werkwijze van RV Webdiensten, wat vooral door veel ondernemers in Pijnacker-Nootdorp erg gewaardeerd wordt. Geen zakelijke en formele rapporten, offertes en vergaderingen, maar gewoon platgezegd ‘aan de bak’! Ook de manier van communiceren richting opdrachtgevers doen ze bij RV Webdiensten op deze ‘luchtige’ manier. “Ik heb Pijnacker-Nootdorp altijd heel toegankelijk gevonden, bijna iedereen spreekt elkaar aan met ‘je’ in plaats van ‘u’ en richting opdrachtgevers doen wij dat dan ook.” Het was dus al snel duidelijk dat de ‘Pijnacker-Nootdorpse nuchterheid’ erg gewaardeerd kan worden door ondernemers in de rest van Nederland.

Samenwerking met NPN
RV Webdiensten heeft het NPN-magazine digitaal in de markt gezet en daarbij het hele scala aan Sociale Media-mogelijkheden benut. Ook gaan ze ondersteunen in de verdere online marketing van Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp. Steeds meer mensen lezen niet meer van papier maar willen kort en snel worden geïnformeerd op een manier die bij hun stijl van leven en communiceren past. “De mensen die gebruik maken van de nieuwe media, merken dat vanzelf. We gaan ervoor zorgen dat NPN een enorm bereik krijgt!”