Steun ondernemers in Pijnacker-Nootdorp

Ze hebben het de afgelopen maanden niet makkelijk gehad, die ondernemers. Zelfs nu alles langzaamaan weer op gang komt, is het voor sommigen een uitdaging om het hoofd boven water te houden. Hoe ondersteunt de gemeente Pijnacker-Nootdorp haar ondernemers en wat kun jij doen? Hieronder een overzicht van al het moois dat onze gemeente te bieden heeft in deze coronatijd.

Het kan weer: een tafeltje reserveren bij jouw favoriete restaurant in Pijnacker-Nootdorp. In de periode dat horecabezoek onmogelijk was, zijn veel ondernemers met creatieve oplossingen gekomen. Van drive-thru’s tot kant-en-klare lunchboxen, afhaalmaaltijden en fancy diners waar je thuis nog de laatste hand aan moet leggen. Vanwege de anderhalve meter afstand tussen tafeltjes kunnen veel horecaondernemingen nog niet op volle toeren draaien en gaan daarom door met het afhalen van maaltijden. Kijk op de website van je favoriete restaurant om te zien wat het biedt.

In bloei

Pijnacker-Nootdorp is een echte tuindersgemeente. Kwekers zitten met grote overschotten bloemen, planten en groenten vanwege de vele evenementen die niet doorgaan. Een deel van hun producten bieden zij aan in (tijdelijke) winkeltjes langs de weg. Op www.heeloostlandhelpt.nl/ pijnacker-nootdorp vind je – onder het tegeltje met tulpen – een fijne fietsroute langs een variatie aan tuinders.

Grotere terrassen

Na een rondje fietsen is niets lekkerder dan neerploffen op een terrasje. En gelukkig kan dat weer. Alleen kunnen horecaondernemers minder klanten ontvangen dan normaal. Gemeente Pijnacker-Nootdorp staat daarom extra terrasruimte toe. Wethouder Ilona Jense: “Met een tijdelijke uitbreiding van de terrassen komen we ondernemers tegemoet. Toch zal het voor de horeca zeker nog niet altijd makkelijk zijn, omdat er in de meeste gevallen nog steeds minder mensen op het terras passen dan normaal. We werken eraan om maximaal ondernemerschap mogelijk te maken, zeker ook in coronatijd.”

Koop Lokaal

Shop je graag in eigen dorp, maar
wil je in deze coronatijd je bezoek aan een winkel zo kort mogelijk houden? Kijk dan eens op www.kooplokaal- pijnackernootdorp.nl.

Sociale onderneming

Met Gezond Boerenverstand is in meer dan vijftig gemeentes, waar onder Pijnacker-Nootdorp, een ‘Koop- lokaal-platform’ aan het opzetten. Aanmelden is gratis voor ondernemers evenals het aanbieden van producten. Klanten doen hun aankoop online en halen het product op in de winkel of krijgen het thuisgestuurd. “Wij verdienen hier niks aan”, vertelt Maurice van de Brug van Kooplokaal. “Omdat we een sociale onderneming zijn, vinden we het belangrijk om ons steentje bij te dragen. We zijn nog in de opstartfase. Momenteel hebben we vijftien aanbieders, maar hopelijk worden dat er snel meer.”