Media Ukkie Dagen in Bibliotheek Oostland

Van 25 maart t/m 1 april 2022 zijn het weer de Media Ukkie Dagen! Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor mediaopvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Bibliotheek Oostland zet zich ook in voor meer bewustwording en organiseert deze week drie activiteiten: een webinar en twee mediaproeverijen!

Webinar

Worstel jij wel eens met het vinden van een goede balans als het gaat om de schermtijd van je kind? Je bent niet de enige! Iedereen die op zoek is naar een goede manier om bij te dragen aan de mediaontwikkeling van kinderen wordt van harte uitgenodigd om het webinar ‘Swipe, stap, sprong’ te volgen. Hierin wordt behandeld welke media handig zijn om te gebruiken, hoe je kinderen begeleidt en is er ruimte voor eigen vragen.

Het webinar vindt plaats op maandag 28 maart om 20.00 uur. Het aanmeldformulier is te vinden onder contact op de website van de bibliotheek www.bibliotheekoostland.nl

Mediaproeverijen

Ukkies en media? Dat is een uitdagende combinatie. Schermpjes hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten en dat vraagt begeleiding. Je kan media ook inzetten zodat je kind ervan leert en sprongen maakt. Kom ook! We gaan lezen, kijken, luisteren, spelen én doen tijdens een mediaproeverij. En heeft je kind altijd al eens op de staart van Vos willen meeliften? Dat kan, want op de Media Ukkie Ochtenden staat ook het green screen klaar. Om na deze ochtend thuis samen aan de slag te gaan ontvang je na afloop een media ontdekpakket.

In vestiging Pijnacker is deze proeverij op woensdagmorgen 23 maart van 9.30 – 11.00 uur. In vestiging Berkel en Rodenrijs is de proeverij op woensdag 30 maart van 10.00-11.00 uur. De ochtenden zijn bedoeld voor kinderen en hun (groot)ouders van 2 – 4 jaar. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Aanmeldformulieren zijn te vinden onder contact op de website van de bibliotheek www.bibliotheekoostland.nl