Pop-up 1818

Geld nodig voor jouw vrijwilligersorganisatie of bewonersinitiatief? Ontdek de mogelijkheden bij Pop-up 1818!

Vrijwilligersorganisaties en buurtbewoners in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede worden uitgenodigd om op maandagavond 5 juni naar Pop-up 1818 te komen, gehouden in het clubhuis van Scouting Nootdorp. Van 19.00 tot 21.30 uur kunnen zij meer te weten komen over het aanvragen van financiële steun voor maatschappelijke projecten en het vinden en betrekken van vrijwilligers. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP).

Pop-up 1818 biedt de gelegenheid om antwoorden te krijgen op vragen zoals: met welke plannen kan er precies financiering worden aangevraagd bij Fonds 1818 en hoe verloopt dit proces? Ook worden er korte interviews gehouden met diverse gasten, waaronder projectadviseur Vanessa Verhoeven, die hun ervaringen en adviezen delen over het opzetten van projecten in Pijnacker-Nootdorp.

Daarnaast wordt er tijdens het evenement aandacht besteed aan het vinden en behouden van goede vrijwilligers. Het Vrijwilligers Informatiepunt van SWOP zal informatie verstrekken over vrijwilligerswerk en -werving in de gemeente. Coördinator Lucia Visser zal de aanwezigen kort bijpraten over de mogelijkheden, inclusief het gebruik van de digitale Vacaturebank en het begeleiden van nieuwe vrijwilligers.

Een belangrijk aspect van fondsenwerving is het hebben van een goed opgezet projectplan met een duidelijke begroting. Om te controleren of de projectplannen aan alle vereisten voldoen, biedt trainer Monique van Hees de mogelijkheid om in tien minuten het projectplan te bespreken. Ze zal echter geen inhoudelijk advies geven over de projecten en donaties.

Naast de inhoudelijke sessies is er ook gelegenheid om in gesprek te gaan met adviseurs van Fonds 1818. Tijdens de afsluitende borrel staan zij klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven. Tevens is er gelegenheid tot netwerken en gesprekken met andere gasten, waaronder adviseurs van de SESAM Academie, medewerkers van SWOP en vertegenwoordigers van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Het programma van Pop-up 1818 in Pijnacker-Nootdorp ziet er als volgt uit:

19.00 uur: Inloop

19.15 uur: Gesprek met Fonds 1818 en eerdere aanvragers

20.00 uur: Tips en trends van het Vrijwilligers Informatiepunt van SWOP

20.15 uur: Borrel, netwerken en checklist-coach

21.30 uur: Einde van het evenement

Het evenement vindt plaats bij Scouting Nootdorp, gelegen aan de Laakweg 2c, 2631 PJ Nootdorp.