Speeltuinroute Nootdorp

Print routebeschrijving

Omschrijving

Route langs leuke speelplekken in en rondom Nootdorp. Ontdek nieuwe plekjes dichtbijhuis. Van schommel en speelkasteel tot basketbalveld en tafeltennistafel. Vergeet niet je pingpongbatjes en balletjes mee te nemen. Met leuke plekken onderweg om te picknicken.

Routebeschrijving

We beginnen ons rondje naast de vliegtoren op het voormalig vliegveld van Ypenburg, waar ooit grote vliegfeesten werden georganiseerd. Daar vind je een sportveld waar je kunt basketballen en voetballen. Na gezellig een wedstrijdje te hebben gebasketbald (ouders tegen kinderen natuurlijk), gaan we verder naar de speeltuintjes in de naast elkaar gelegen Soesterberghof, Woensdrechthof en Gilze Rijenhof. In de bocht bij de Zustershof vinden we alweer een leuk klimtoestel. En heb je het verstopte speelplekje bij de Droppinghof al ontdekt? Daarna nemen we een kijkje bij de Operatie Mannahof en gaan we door richting de Turfakker en het Trapveld, daar is lekker veel ruimte om met een bal te spelen. Via de Wolverlei komen we bij het strand van de Dobbeplas, wie kent het niet?

Tijd voor een heerlijke picknick en natuurlijk voor plezier in de waterspeeltuin. We fietsen terug over het vernieuwde fietspad naast de Dobbeplas richting de Dwarskade. Een heerlijk landelijk stukje. Via het terrein van Ipse komen we bij de Dokter Bakkerenlaan waar een stoer speelkasteel op je staat te wachten. Daarna is de Friendshipring nog maar een klein stukje. Je kan hier lekker van de glijbaan of op de houten wip of schommel, zo hoog je kan! En dan zijn we alweer terug bij het basketbalveldje bij de vliegtoren. Leuke (mid)dagje gehad?

Pauzeplaatsen

Soete Suikerbol, Ade 23, 2642 JX Pijnacker
www.suikerbol.nl (grote grasweide voor picknick)
Café du Midi, Noordeindseweg 70, 2645 BC Delfgauw www.cafedumidi.nl (ook picknickbanken aanwezig)

Deel deze route

Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties