Stem op de beste bieb!

Elk jaar wordt de Beste Bibliotheek van Nederland gekozen. Dit jaar is de Bibliotheek Oostland, CulturA & Zo in Nootdorp 1 van de vijf genomineerden. Het Bibliotheekblad kiest op 2 november de winnaar. De vakjury heeft een stem, maar zeker zo belangrijk is de stem van het publiek. Iedereen kan via www.bibliotheekblad.nl een stem uitbrengen. Het liefst natuurlijk op de Nootdorpse vestiging CulturA & Zo. Er kan van 1 oktober tot en met 22 oktober gestemd worden.

De vakjury kijkt niet naar de grootste bibliotheek, wie het mooiste gebouw heeft, of de meeste boeken, maar kijkt vooral naar het totaalconcept. Daarmee hoopt CulturA & Zo hoge ogen te gooien. Want CulturA & Zo is zoveel meer dan alleen een bibliotheek. In de theaterzaal zijn het gehele jaar allerlei voorstellingen geprogrammeerd en de ballet- en muziekstudio’s worden gebruikt om leerlingen van alles te leren.

Cultureel kloppend hart

CulturA & Zo is echt een cultureel buurthuis waar iedereen zich thuis voelt, ook als je alleen een kopje koffie komt drinken, komt studeren of werken. CulturA & Zo heeft een filmpje ingediend bij de jury waarin te zien is hoe een dag in CulturA & Zo eruitziet. Het filmpje wordt muzikaal omlijst door een zelfgeschreven rap die gaat over de kracht van elkaar ontmoeten in een warme culturele huiskamer die voor iedereen lekker dichtbij is.

“Nu willen we winnen”

Het team van CulturA & Zo is natuurlijk al ontzettend blij dat ze het geschopt hebben tot de laatste vijf genomineerden, maar zou natuurlijk heel graag als winnaar uit de bus komen. Daarom vragen ze om massaal te gaan stemmen op de, in hun ogen, Beste Bibliotheek van Nederland. Ga naar www.bibliotheekblad.nl en breng je stem uit! Zet niet alleen CulturA & Zo, maar ook Bibliotheek Oostland en Pijnacker-Nootdorp op de culturele kaart!