Theaterseizoen CulturA & Zo bijna van start

CulturA & Zo is druk bezig het nieuwe theaterseizoen 2022-2023 voor te bereiden. Er zijn dit jaar maar liefst twee programmaboekjes uitgebracht. Het grote boekje met daarin alle voorstellingen, inclusief de jeugdvoorstellingen, en de jeugdvoorstellingen die in een apart boekje gezet zijn wat via de basisscholen meegegeven gaat worden aan alle kinderen in Pijnacker-Nootdorp.

De reden hierachter is dat de jeugdprogrammering vorig jaar een beetje ondersneeuwde in het bomvolle programmaboekje. Het grote programmaboekje met álle voorstellingen valt in Pijnacker-Nootdorp, samen met de Telstar/Eendracht, op woensdag 24 augustus op de mat.

Haal die JA-sticker

Tenminste, als er op de brievenbus gekozen is om reclamedrukwerk te willen ontvangen, anders mag de bezorger het niet in de bus doen. Dus wilt u toch dit boekje ontvangen, haal dan gauw (bij het gemeentehuis of diverse winkels) de JA-sticker! Maar u kunt natuurlijk ook even binnenlopen bij CulturA & Zo zelf in de Dorpsstraat Nootdorp, of bij de bibliotheekvestiging Buurt & Zo in Pijnacker. Daar liggen ze ook klaar.

Online kaartje kopen

De oplettende lezer heeft natuurlijk allang gezien dat het theaterprogramma al online te bekijken en te boeken is! Via www.culturaenzo.nl/agenda komt u rechtstreeks bij de kaartverkoop. En wie het moeilijk vindt om online een kaartje te kopen, of gewoon direct bij CulturA & Zo met een heel passe-partout de deur uit wil lopen, die kan natuurlijk gelijk de kaartjes uit de ticketzuil kopen. Gemak dient de mens!

Topprogrammering

Het programmaboekje zit boordevol leuke voorstellingen. Er is natuurlijk weer een zeer aantrekkelijk aanbod van supergrappige cabaretiers, Vincent Bijlo verzorgt de Oudejaarsconference op 30 december met traditiegetrouw een oliebol en glaasje bubbels. CulturA heet niet voor niks CulturA & Zo. Die toevoeging staat garant voor iets extra’s. Het bij het kaartje inbegrepen drankje, of een lekkere maaltijd die past bij het thema van de film, of een extra optreden. Bijvoorbeeld een voorprogramma door een lokaal talent.

Lokaal en landelijke talent

Zo gaat het seizoen op zaterdag 10 september spetterend van start met een optreden door de cabaretier met het Brabantse accent, Steven Brunswijk. Met in zijn voorprogramma de Nootdorpse Nanice Michiels, bekend van het Junior Songfestival, The Voice Kids en genomineerd voor Talent van het Jaar 2022. Als dat geen voorbode is voor een geweldige avond!

De Verbeelding in CulturA & Zo

De maand september laat gelijk zien waar CulturA & Zo goed in is. Een landelijke bekende cabaretier als Steven Brunswijk, het opkomend talent Nanice, de jaarlijkse uitvoering van muziekschool KIND of Music en natuurlijk diverse optredens georganiseerd door De Verbeelding. De openingsavond van De Verbeelding op vrijdag 23 september staat in het teken Ramses Shaffy – Ramses in Vogelvlucht. Fredie Kuipers en Jorik Jochems blazen zijn liedjes nieuw leven in en er wordt ingegaan op zijn leven. Een aanrader!

Op zaterdagochtend is de kindervoorstelling – Deze Ridder zegt Nee -, ook onderdeel van De Verbeelding. In de avond treedt toneelvereniging Molen de Roos op met het stuk – Een Doos vol Kruimels. Op zondag is er een culturele instuif. Kortom, CulturA & Zo en het hele culturele veld doen er alles aan om cultuur met een grote C groots op de kaart te zetten dit seizoen.

Blij de deur uit U hoeft de gemeente niet uit voor een avondje uit, culturele lessen, een lekkere kop koffie, een zalige lunch, een plek om te studeren, het lenen van een boek of een tijdelijke werkplek. Alles is in de buurt en u ontmoet de leukste mensen. De gedachtegang van CulturA & Zo is dat het niet uitmaakt waarvoor u binnenkomt, u krijgt de garantie dat u met een glimlach de deur weer uitloopt. Meer informatie www.culturaenzo.nl