Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Ga terug

Nationale Voorleeslunch

2 oktober, 11:30 - 13:30

Hele Gemeente

Voorlezen voor ouderen is een prettige en verbindende activiteit. Het voorlezen van een verhaal geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. De voorleeslunch is een mooie gelegenheid voor ouderen om weer eens uit te gaan. Zeker in deze coronatijd is dit belangrijk!

Op 2 oktober a.s. is er in Pijnacker-Nootdorp een voorleeslunch voor ouderen. Op meerdere locaties in onze gemeente kunnen ouderen tijdens een lunch luisteren naar een speciaal door Kees van Kooten geschreven verhaal. Bekende inwoners lezen het verhaal voor. Op het programma staat ook een muzikaal intermezzo. De voorleeslunch wordt georganiseerd met inachtneming van de RIVM-maatregelen vanwege het coronavirus.

Meerdere locaties
Het voorlezen vindt plaats op meerdere locaties, zoals in CulturA&Zo in Nootdorp, in Pijnacker bij Buurt&Zo en de welzijncentra van SWOP in Keijzershof en de Kiezel. Pieter van Foreest organiseert ook interne voorleeslunches voor bewoners van Veenhage in Nootdorp en Weidevogelhof in Pijnacker. Mocht u niet naar een van deze locaties kunnen komen, dan bestaat ook de mogelijkheid dat iemand bij u thuis persoonlijk het verhaal komt voorlezen. Uiteraard op afspraak! Wie de verhalen komen voorlezen is nog een verrassing.

Programma
Het programma voor alle locaties is (Weidevogelhof en Veenhage kunnen mogelijk afwijken en zijn niet toegankelijk voor externen):
11:30 uur     Inloop van de deelnemers
12:00 uur     Welkomstwoord
12:15 uur     Een bekende inwoner leest het verhaal van Kees van Kooten voor
12:45 uur     U kunt genieten van een goed verzorgde lunch
13:30 uur     Een muzikaal intermezzo, verzorgd door muzikale talenten uit onze gemeente
Deelname aan dit programma is gratis voor ouderen.

Ook op TV
Van Kooten leest het verhaal op vrijdag 2 oktober, Nationale Ouderendag, zelf om 12.00 uur voor bij Omroep MAX op NPO1. Zo wordt er voor zo veel mogelijk ouderen voorgelezen, ook als ze hun huis moeilijk uit kunnen.

Aanmelden voor deelname
Bent u een oudere en wilt u graag deelnemen aan de voorleeslunches in Pijnacker-Nootdorp? Geeft u zich dan voor 15 september a.s. telefonisch op via telefoonnummer 015 – 3699699 of via het emailadres pijnacker-nootdorp_ouderendag@ouderenfonds.nl. Vermeld met hoeveel personen uit één huishouden u aanwezig wilt zijn en welke locatie uw voorkeur heeft. Wilt u liever dat iemand het verhaal bij u thuis komt voorlezen, dan kunt u dit apart aangeven.

Gegevens

Datum:
2 oktober
Tijd:
11:30 - 13:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Locatie

Hele Gemeente
Pijnacker-Nootdorp, Zuid-Holland Nederland