#Verveeltips

Door het coronavirus is plotseling een hoop minder te doen en te beleven. De Uitagenda is daarom een stuk leger, tot in ieder geval 1 september. Komende tijd ontvang je van ons tips om verveling tegen te gaan. We vullen de lijst verder aan:

Verveeltip #1: het Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp magazine lezen!
Boordevol verhalen van, door en voor PN’ers. Lees meer over het Bieslandse Bos, boer Piet Post, geothermie, natuur en recreatie en de namen van onze dorpskernen die al in de Middeleeuwen geïnspireerd zijn op de ons omringende natuur. Het magazine lees je hier. Veel leesplezier!

Verveeltip #2: ‘Rondje Pijnacker-Nootdorp’ fietsen
Zin om even een frisse neus te halen? Pak je fiets en beleef een ‘Rondje Pijnacker-Nootdorp’. Een route door het karakteristieke landschap, omringd door groen! Tip: neem zelf een gezonde snack en wat te drinken mee, want de restaurants onderweg zijn natuurlijk dicht. Bekijk hier de route.

Verveeltip #3: spelen, spelen en nog eens spelen!
Geen zwemles, geen school en geen speelgoed lenen bij de Speelotheek Harlekino. Wel hebben ze een hoop tips voor de kids op een rijtje gezet. Duik bijvoorbeeld je eigen kast in met puzzels en gezelschapsspellen. Ontdek opnieuw hoe leuk dat is: samen een spel spelen of een moeilijke puzzel maken. Lees op de website van Speelotheek Harlekino alle tips door.

Verveeltip #4: pluchen plezier
Kinderen (en ouders) gaan massaal op berenjacht. Gewoon in de wijk. Zonder geweer, maar gewapend met pen en afstreepboekje. De uitdaging: zo veel mogelijk beren ontdekken achter de ruiten.

Verveeltip #5: knutselen maar!
Maak een kunstwerk; een kaartje, brief, tekening of een paasstukje bijvoorbeeld. Die kun je thuis ophangen óf (nog beter) breng jouw kunstwerk naar de verzamelbak van ‘Een-kaartje-vol-steun’. Ze brengen alle kunstwerken vervolgens naar verzorgingshuizen in Pijnacker-Nootdorp.

Verveeltip #6: nog tijd over?
Heb je nog een paar uurtjes over? De gratis bezorgdienst van Plus Sabine Zondag, voor zeer kwetsbare inwoners in onze gemeente, wordt steeds drukker. Sabine doet een oproepje voor meer vrijwilligers. Je kunt haar bereiken via sabine.zondag@plus.nl of WhatsApp: 06-30515858.

Verveeltip #7: van molen tot molen wandelen
Prachtig hé die molens. Deze wandelroute is alle jaargetijden prachtig. In het voorjaar zijn de wandelpaden omzoomd door fluitekruid en koolzaad, en op diverse plekken onder de bomen groeien stinzenplanten en beschermde planten zoals daslook. Bekijk hier de route.

Verveeltip #8: 42 minibiebs
Ben jij inmiddels door alle boeken uit jouw boekenkast heen? Geen nood! In onze gemeente vind je maar liefst 42 minibiebs. Bij deze minibiebs kun je boeken ophalen en breng je ze daarna natuurlijk weer terug.

Verveeltip #9: speel het #Blijfthuis-spel van Team4Talent
Deze is speciaal voor kids tot en met 12 jaar. Geef via het inschrijfformulier aan wanneer jij het #Blijfthuis-spel wilt spelen. Je ontvangt van Team4Talent een lijst met (te) gekke opdrachten met dingen die je (samen of alleen) in huis kunt vinden en doen. Ook hebben ze een paar breinbrekers en creatieve opdrachten voor je in petto. Je kiest zelf welke opdrachten je doet! Je hebt één uur de tijd om zoveel mogelijk opdrachten uit te voeren.