Harmonie Nootdorp is een actieve en gezellige muziekvereniging met een eigen opleiding voor blaas- en slagwerkinstrumenten. Dit alles onder begeleiding van professionele docenten en dirigenten. De vereniging zet zich in voor een laagdrempelige en betaalbare muziekeducatie voor de jeugd in Pijnacker-Nootdorp, maar ook volwassenen die een instrument willen leren spelen zijn van harte welkom. Ons doel is alle muzikanten op te leiden om in één van orkesten mee te kunnen spelen. Er zijn drie orkesten:

Het Harmonieorkest. Het harmonieorkest verzorgt per jaar ongeveer zes concerten. Vaste concerten zijn het voorjaarsconcert en het Theaterconcert in het najaar. Ons Theaterconcert is ons jaarlijkse muzikale hoogtepunt. Tijdens dit concert staat er vaak een extra bijzonder muziekstuk op de lessenaar, of we combineren ons optreden met zang of soms ook bijzondere instrumenten.

De Jeugdharmonie. Bijzonder aan de muziekopleiding van Harmonie Nootdorp is, dat een leerling, na verloop van tijd, gaat samenspelen met andere instrumenten in een orkest. Wanneer een leerling de meeste noten op het instrument al kan spelen en de docent aangeeft dat het niveau voldoende is, gaat de leerling namelijk deelnemen aan de Jeugdharmonie. Hierdoor leren onze muzikanten al in een vroeg stadium om samen te spelen, goed naar elkaar te luisteren en de aanwijzingen van de dirigent op te volgen. Bij een meer gevorderd niveau (ongeveer HaFaBra examen B niveau) stromen de leden van dit orkest door naar het Harmonieorkest.

De Slagwerkgroep. In deze groep spelen leerlingen samen die slagwerkles volgen bij harmonie Nootdorp. Om deel te kunnen nemen moeten de basisvaardigheden beheerst worden. Het doel van deze groep is om met elkaar muziek te maken op de diverse slagwerkinstrumenten. Zowel ongestemd slagwerk (o.a. trom, bekkens) als gestemd slagwerk (o.a. pauken, xylofoon) wordt gebruikt. Deelname aan de slagwerkgroep is een onderdeel van de slagwerkopleiding en bevordert het samenspel, het gebruik van de diverse slagwerkinstrumenten wordt aangeleerd net als het spelen van muziek en onder leiding van een dirigent.

Alle orkesten repeteren op de dinsdagavond in gebouw Nové in de Dorpstraat in Nootdorp. Met de verschillende orkesten verzorgen we concerten in- en om Pijnacker-Nootdorp. Vaste onderdelen in ons programma zijn een Lenteconcert en ons jaarlijkse Theaterconcert in Cultura&Zo in Nootdorp.

Muziek maken is voor jong- en oud. Daarom zijn onze lessen niet alleen gericht op de jeugd, maar ook volwassenen kunnen bij onze professionele docenten terecht. Of je nu beginner bent, of ervaren muzikant. Ook wanneer je het muziek maken na lange tijde weer op wilt pakken.

Ervaar zelf hoe leuk het muziek maken is met elkaar en kom vrijblijvend eens langs op onze repetitieavond op dinsdag in gebouw Nové (Dorpstraat 36) in Nootdorp. De repetitie van het harmonieorkest is vanaf 20:00. De Jeugdharmonie repeteert om 19:00.

Bekijk ook onze website voor meer informatie, weetjes, historie etc: harmonie nootdorp