Exclusief en sfeervol wonen in Ackerswoude.
Een ideale mix van klassiek & modern.

Ackerswoude heeft alles ‘in huis’. De nieuwbouwwijk biedt een grote variatie aan verschillende woningtypen. De architectuur is gevarieerd en origineel door de verschillende woonstijlen, zoals de Cottage-stijl en Chalet-stijl. Het is alles behalve een eenheidsworst van rechte rijen woningen en straten die sprekend op elkaar lijken. De vormgeving is speels en kleurrijk. En dat alles in een wijk nabij het centrum van de kern Pijnacker en dichtbij de RandstadRail naar Den Haag en Rotterdam. De verschillende woningtypen zijn zo gewild dat meer dan de helft van de geplande duizend woningen of al klaar is of in aanbouw. De woningzoekenden komen vanuit Pijnacker-Nootdorp zelf en de regio. Ook opvallend veel jonge mensen uit de kern Nootdorp hebben Ackerswoude ontdekt.

Exclusieve woningen
Ackerswoude is een ideale mix van klassiek en modern. Dat komt mooi tot uiting in de exclusieve woningen, waaronder de Landrijk Cottage-woningen die door Houweling Architecten uit Bleiswijk zijn ontworpen in opdracht van de bouwcombinatie ABB/Schouten. Architect Jan Houweling is gepast trots op deze prachtige woningen met een klassieke rieten kap die perfect harmonieert met de moderne woning die daaronder schuil gaat. “Wij hebben als bureau de nodige ervaring met het bouwen van vrijstaande woningen voor particuliere opdrachtgevers en proberen elementen daaruit in Landrijk Cottage toe te passen. Een voorbeeld daarvan is: een woonkeuken aan de tuinzijde. Veel mensen vinden dat ideaal.”

Vrij wonen in een woonwijk
De familie Voskamp woonde al met veel plezier in de kern Pijnacker, in Rietlanden/Tolhek, maar wilde graag een volgende stap maken: een vrijstaande woning geheel naar eigen smaak op een vrije kavel. “We hadden steeds woonwensen die niet binnen de regels pasten en toen zagen we dit project aan de Brink van Kruimeltje. Ik droomde altijd al van een huis met een rieten dak en de combinatie van het riet met de witte buitenmuren vonden we meteen geweldig”, zegt bewoonster Nathalie Voskamp, mede namens echtgenoot Danny en hun twee zonen, Matz van zestien en Ties van twaalf.

“Toen we het huis kochten, was het in aanbouw – de fundering lag er net – maar toch konden we zo ongeveer al onze wensen nog inbrengen, zodat het voor ons echt een droomhuis is geworden. Het mooiste vind ik zelf dat je helemaal vrij woont en toch in een woonwijk. We hebben ook in de middle of nowhere gewoond in een prachtig huis, maar je zag nooit iemand en er gebeurde niks. Dit is veel gezelliger.”

Het klinkt architect Jan Houweling als muziek in de oren. Wat is er mooier dan een woning ontwerpen die helemaal klopt in de ogen van de bewoners? “Het mooie van ons vak is dat je iets maakt dat mooi én functioneel is. Dat geldt voor een woning op zich maar ook voor een hele straat of wijk. Het is mooi en functioneel om op de hoek van een straat accenten aan te brengen, zoals een rieten kap of een hoogte element. Dat is alleen al handig voor de visite. Bij dat huis met dat rieten dak dat. “Mensen die ons komen bezoeken, hoeven nauwelijks te zoeken en rijden recht op het huis af!”

Woonwijk Ackerswoude
Op een steenworp afstand van het levendige centrum van Pijnacker ligt de sfeervolle nieuwbouw woonwijk Ackerswoude. De nieuwe wijk met haar karakteristieke woningen begint al aardig vorm te krijgen. Of dat nu de meer exclusieve woningen zijn in kleine hofjes van Landrijk, de woningen in de dorpse straatjes van Brink of de eigentijdse woningen op de vrije kavels: de wijk heeft een prettige uitstraling en een authentieke sfeer. Dit is te danken aan het gevarieerde karakter, de hoogwaardige kwaliteit en bijzondere architectuur. Dit wordt ook doorgezet in de nog nieuw te ontwikkelen gebieden. De ligging is natuurlijk ook ideaal: vlak bij het centrum van Pijnacker en de RandstadRail halte. Winkels en voorzieningen liggen letterlijk op loopafstand!

Wonen in Ackerswoude Landrijk
Ackerswoude Landrijk laat zich kenmerken door een groene, ruimtelijke sfeer waarin de voortuinen van de woningen worden begrenst door fraaie beukenhagen en gelegen zijn aan rustige kleinschalige erfjes waar de auto slechts te gast. De hofjes zijn intiem en sfeervol, en hebben een landelijke en luxe uitstraling gekregen in twee verschillende stijlen. Dat zijn de Cottage-woningen van Houweling Architecten. Daarnaast is de karakteristieke Chalet-stijl ontworpen door Remco Veerbeek van ZVA. “We hebben de goot lager gemaakt, veel hout gebruikt en we hebben versieringen aan de gevels gemaakt. Bij het ontwerpen van deze woningen hebben we inspiratie gehaald bij de woningen uit Pijnacker die rond 1900 zijn gebouwd” aldus Remco. In Ackerswoude Landrijk komen nog geregeld verschillende type woningen in de verkoop.