Feestelijk genieten van en in Pijnacker-Nootdorp

In groten getale samenkomen tijdens winterse evenementen zit er dit jaar niet in. Maar dat betekent niet dat er alleen of in klein gezelschap niet genoeg te beleven is in onze gemeente. Deze fijne hotspots en activiteiten warmen je helemaal op voor de feestdagen!

Winterse groentjes
Op natuurlijkpn.nl staat een heerlijke fietsroute die je door het hele dorp leidt. Óók in de winter. Onderweg door Delfgauw kom je langs Hoeve Biesland. Kun je meteen een stop maken bij de boerderijwinkel voor wat winterse groenten. Helemaal handig als je de keuken ingaat om het recept op bladzijde 30 te maken! Net buiten de fietsroute, maar ook een topper wat betreft biologische, lokale groenten: Groenteboerderij Millenaar in Pijnacker.


Schaatspret
Volgens weerman Piet Paulusma hebben we binnen nu en zes jaar een Elfstedentocht. Hier in Pijnacker- Nootdorp zijn we íets bescheidener dan onze Friese landgenoten. Wij zijn allang blij als we binnenkort de ijzers onder mogen binden om IJsbaan Nootdorp te betreden. Houd het kwik goed in de gaten, want hopelijk is schaatsen een van de activiteiten waar we deze winter wel van kunnen genieten. Klaar met schaatsen of kijk je liever toe? Bij Restaurant Buytenhout, om de hoek, kun je een stomend heet bakkie koffie afhalen. Dat maakt langs de baan staan extra plezierig.

“ Lekker warm genieten van een sprookjesachtig winterwonderland.”

Winterwonderland
In Pijnacker-Nootdorp, en net daarbuiten, aan tuincentra geen tekort. En in deze tijd van het jaar betekent dat maar één ding: kerstshows! Lekker warm genieten van een sprookjes- achtig winterwonderland. Kun je meteen wat leuke items scoren om je huis feestdagen-proof te maken volgens de stylingtips van Yvonne van Buijtene, te vinden op bladzijde 14. Uiteraard wordt in de tuincentra rekening gehouden met de huidige coronamaat-
regelen. Check de website van de winkel waar jij naar toe wilt voor de laatste stand van zaken.

Natuurlijk culinair
Bij Café du Midi in Delfgauw – kom je ook langs tijdens die fantastische fietsroute – kun je heerlijk warme chocolademelk met slagroom of koffie en een ambachtelijk appeltaartje afhalen. De bekertjes zijn van stevig karton en het bestek is van hout. Geen zorgen over wegwerpplastic dus! Je dag afsluiten met een culinair hoogstandje?

De drive-thru (ook fietsers zijn welkom) van Grand Café 1837 in Nootdorp is weer open. Op de Facebookpagina van Heel Pijnacker-Nootdorp Helpt vind je overigens een overzicht van restaurants waar je momenteel jouw maaltijd to-go kan krijgen!

Uitagenda
Houd de Uitagenda op natuurlijkpn.nl in de gaten om te zien welke activiteiten en/of evenementen deze winter nog meer plaatsvinden. En ook niet onbelangrijk: we leven momenteel in veranderlijke tijden. Controleer dus altijd welke lokale coronamaatregelen er gelden voordat je op pad gaat.