Gezellig spelen en picknicken

Ook dichtbij huis kun je een vakantiebeleving ervaren. Lekker op de fiets van speeltuin naar speeltuin met tussendoor een fitness parcours en natuurlijk gezellig samen picknicken in het groen!

Wist je dat er in Pijnacker-Nootdorp wel 184 speeltuintjes voor onze jongste inwonertjes zijn, maar dat ook de wat oudere jeugd niet is vergeten? Voor hen (en hun ouders) zijn op verschillende plekken sportieve parcoursen. Dus waarom niet een dagje deze leuke plekken ontdekken en dat combineren met een gezellige picknick? Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp ging alvast op stap ter inspiratie. Ga je mee?

Rondje spelen
We beginnen ons rondje naast de vliegtoren op het voormalig vliegveld Ypenburg, waar ooit grote vliegfeesten werden georganiseerd. Daar vind je een sportveld waar je kunt basketballen en voetballen. Na gezellig een wedstrijdje te hebben gebasketbald (ouders tegen kinderen natuurlijk), gaan we verder naar de speeltuintjes in de naast elkaar gelegen Soester-berghof, Woensdrechthof en Gilze Rijenhof. In de bocht bij de Zustershof vinden we alweer een leuk klimtoestel. En heb je het verstopte speelplekje bij de Droppinghof al ontdekt? Daarna nemen we een kijkje bij de Operatie Mannahof en gaan we door richting de Turfakker en het Trapveld, daar is lekker veel ruimte om met een bal te spelen. Via de Wolverlei komen we bij het strand van de Dobbeplas, wie kent het niet? Tijd voor een heerlijke picknick en natuurlijk voor plezier in de waterspeeltuin. We fietsen terug over het vernieuwde fietspad naast de Dobbeplas richting de Dwarskade. Een heerlijk landelijk stukje. Let wel op bij de werkzaamheden over het bruggetje bij het Bieslandse bos, even afstappen dus. Via het terrein van Ipse komen we bij de Dokter Bakkerenlaan waar een stoer speelkasteel op je staat te wach-ten. Daarna is de Friendshiplaan nog maar een klein stukje. Je kan hier lekker van de glijbaan of op de houten wip of schommel, zo hoog je kan! En dan zijn we alweer terug bij het basketbalveldje bij de vliegtoren. Leuke (mid)dagje gehad?

Speelplekken zoeken
Wist je al dat er in het Bieslandse Bos een fitnessparcours ligt, net als bij Park Tolhek, de Zijdeweg en aan de Oude Leedeweg in Pijnacker? Op www.playadvisor.co zijn alle speelplekken in Pijnacker-Nootdorp te vinden. Je kunt sorteren op soort speelplek (bijvoorbeeld speeltuin of fitness parcours) of plaats (Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw). Of zoek de pingpongtafels eens op, dat is weer eens iets anders. Vergeet niet de batjes en pingpong- balletjes in de fietstas te stoppen!

Een moeder met haar kinderen die aan picknicken is
Kinderen die aan basketballen zijn
Kinderen in een klimrek

Zoek een sportieve route uit.