“Sporten is niet alleen gezond, maar ook gewoon leuk!”

“Waarom wij sporten? Omdat het gezond en leuk is natuurlijk! En omdat je nieuwe kinderen leert kennen.” Voor Joan (7) en Siem Luk (10) uit Nootdorp is het een uitgemaakte zaak. Ook hun ouders Anouk Derwort en Michel Luk houden van sport. Goed voorbeeld doet goed volgen…

“Bijna de hele week staat bij ons in het teken van sport”, zegt vader Michel. “Siem traint twee keer per week bij voetbalvereniging DSVP en speelt op zaterdag een wedstrijd, op zondag tennist hij bij Tennisvereniging Pijnacker. Joan turnt zaterdags bij Oliveo en binnenkort komt daar paardrijden bij.” Joan vult trots aan: “Mijn droom is om voltige te leren: een combinatie van paardrijden en turnen. En ik mag proeftrainen bij de turnselectie. Leuk aan turnen vind ik rennen en springen, de balk en bok vind ik niet eng.”

Nieuwe vriendjes
Siem ziet voordelen in zowel een solosport als een teamsport: “Bij tennis kan ik als ik boos ben lekker hard slaan. Maar een teamsport als voetbal is ook leuk. Sinds dit seizoen voetbal ik bij de JO11-3, dat was best spannend want ik kende niemand. Maar het is een leuk team, we spreken ook na de wedstrijd af. Toen ik met voetbal begon, kon ik niet goed tegen mijn verlies, maar je wint en verliest samen. Dat heb ik echt geleerd. Dit seizoen heb ik nog niet verloren, want we zijn kampioen geworden!”

Sportieve ouders
Vader Michel heeft zeven marathons op zijn naam staan met 3 uur en 2 minuten als snelste tijd. Echtgenote Anouk is door hem ook gaan hardlopen: “Als ik een week niet loop, mis ik het. Hardlopen is echt een verslaving.
Daarnaast sport ik al twintig jaar bij De Viergang, eerst spinnen en nu body pump. Onze verhuizing vanuit Pijnacker naar Nootdorp destijds maakte dat niet anders.”

Lokaal betrokken
“Ik heb ruim 15 jaar bij DSVP gevoetbald, de club voelt voor mij als een warm bad. De vele vrijwilligers organiseren allerlei extra activiteiten voor de jeugd. Om nog meer commitment bij de club te hebben, ben ik lid van de Club van 100. Door corona zijn veel inkomsten weggevallen en kunnen clubs alle hulp gebruiken. Eigenlijk zou
iedereen zijn club nu extra moeten steunen”, pleit Michel.

Corona Dat ouders door coronamaatregelen niet meer mogen komen kijken maakt Joan niets uit: “Bij turnen mogen ouders sowieso niet vaak komen kijken, omdat kinderen van 5 of 6 jaar vaak naar hun papa of mama zwaaien.” Siem: “Ik merk er niet zoveel van, ik ben gewoon met mijn sport bezig. Nu ga ik naar training, doei!”

Waar sport jij?
Er valt genoeg te kiezen! Op de website www.pijnackernootdorpactief.nl vind je jouw favoriete sport.