“Wie de jeugd heeft …”

Een bekend Nederlands spreekwoord luidt: ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!’ Dat straalt deze zomeruitgave van Natuurlijk Pijnacker – Nootdorp uit. Veel aandacht voor jeugd en voor de toekomst. Overigens: voor ons allen geldt dat er gelukkig weer toekomst is. Er is licht aan het einde van de akelige Covid-tunnel. Gelukkig. Laten we hopen dat al die ellende nu voorbij is. Laten we hopen dat ons verder verdriet bespaard blijft, zoals velen van ons dat helaas hebben mee moet maken.

Op naar de toekomst dus. Wethouder Peter Hennevanger vertelt in deze uitgave over de Integrale Kindcentra die in de drie kernen van onze gemeente worden ontwikkeld. Belangrijk voor onze jeugd. Kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar krijgen door de intensieve samenwerking van gemeente, kinderopvang en basisscholen optimale kansen om zich te ontwikkelen, waarbij eventuele problemen vroegtijdig worden gesignaleerd en waar mogelijk worden opgelost. Kinderen op zo’n manier een fijne en veilige toekomstgerichte tijd bezorgen, dat is het streven.

Voor jong en ouder
In deze uitgave nog meer jeugdigs. Bijvoorbeeld een artikel over jeugdige talentvolle wielrensters uit onze gemeente, een artikel over jeugdtrainingen skeeleren op de professionele baan achter de molen en een over de skatebaan voor jongeren in Delfgauw. De allerjongsten (en hun ouders!) verrassen we met een dubbele pagina over aantrekkelijke speeltuinen in Pijnacker-Nootdorp. Verder een boeiend artikel over een kraamverpleegkundige en haar werk.

Voor ‘ouderen’ zijn deze jongeren gerelateerde artikelen uiteraard ook boeiend genoeg. Maar wat dacht je van de volgende artikelen? Nog een greep uit dit zomernummer: molen Windlust, PN-ers in de media, vergroening van onze gemeente, nieuwe bedrijven, reddingbrengende AED en wijkverenigingen. En tot slot … waar koop je een lekker ijsje? Dat is genieten in deze gemeente. Een gemeente om trots op te zijn of op te worden. Wij wensen je veel lees- en kijkplezier.

Namens alle medewerkers.Ron Labordus (eindredacteur)

Kinderen in een klimrek