Creagroep voor mantelzorgers

Sinds kort komen mantelzorgers die behoefte hebben aan contact met lotgenoten of die regelmatig een middag willen ontspannen, bij elkaar om samen creatief bezig te zijn in De Schakelaar in Pijnacker. Haken, borduren, diamondpainting, werken met kralen of wat dan ook: iedereen brengt het materiaal van zijn eigen hobby mee. Vooral het lotgenotencontact, de gezelligheid en een luisterend oor zijn tijdens de bijeenkomsten van belang.

De creagroep is opgezet door de mantelzorgconsulenten Josita Woesthuis en Nienke Oldenhuis van de Swop. Zij ondersteunen mensen die zorgen voor hun zieke man of vrouw, of misschien voor een kind met een beperking of psychische problemen. Josita en Nienke weten als geen ander hoe belangrijk het is als mensen naast hun intensieve zorgtaken geregeld tijd voor zichzelf nemen.

De creagroep voor mantelzorgers is er elke tweede en vierde donderdag van de maand van 14 tot 15.30 uur in De Schakelaar. Het is niet verplicht om elke keer te komen; iedereen sluit zich aan als het uitkomt. De deelnemers betalen alleen de koffie en thee.

Wil je meedoen? Stuur een mailtje naar mantelzorg@swop.nl of bel met 015 – 3699 699.

De mantelzorgondersteuners begeleiden ook een wandelgroep voor mantelzorgers. Elke donderdagmiddag wandelen deelnemers een uurtje in de natuur. Na afloop is er gelegenheid om nog iets te drinken en contact met elkaar te hebben. Meer informatie is hier te vinden.