De Kinderboekenweek is Gi-Ga-Groen!

Ga je mee op avontuur? Tijdens de Gi-Ga-Groene Kinderboekenweek kun je van 5 tot en met 16 oktober  van alles ontdekken over de natuur! Door veel te lezen natuurlijk, maar de Bibliotheek Oostland heeft nog meer leuke dingen om te doen.

De leukste kindervoorstellingen in het theater

Op zaterdag 8 oktober om 15.00 uur komt de familievoorstelling Superjuffie naar CulturA & Zo in Nootdorp. Zodra Juf Josje, bekend uit de boeken van Janneke Schotveld, een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet ze als een tornado door de lucht. Zo redt ze alle dieren net op tijd! Al snel ontdekken haar leerlingen en Hakim, de conciërge, haar bijzondere gave. Gelukkig beloven ze niets tegen de strenge directeur te zeggen. Ondertussen gebeuren er hele vreemde dingen in de stadsdierentuin…. Komt Superjuffies hulp op tijd? Na de voorstelling kun je ook met Juf Josje en haar vrienden op de foto! Voor kinderen vanaf 5 jaar, kosten € 12,00.

Op zondag 16 oktober om 14.00 uur kruipt Meneer Zee in theater ’t Web in Bleiswijk in de huid van de eigenwijze en stijfkoppige ezel Ezekiël. Hij vertelt een onwaarschijnlijk verhaal van een boerderij waar de boer wordt buitengezet, waar alles op vier poten vriend is en alles op twee poten vijand, de dieren op hun achterste poten gaan staan en de mens een flink poepje laten ruiken. Deze voorstelling is gebaseerd op het boek Animal Farm van George Orwell. Voor kinderen vanaf 9, kosten € 7,50.

Speel een digitaal spel in de bibliotheek!
Daarnaast kunnen kinderen van 8 – 10 jaar in al onze andere vestigingen het leuke digitale spel Bibendo spelen. Je scant de QR-code op de poster met je mobiele telefoon of tablet en gaat samen met met Trux het marsmannetje op ontdekkingstocht. Je komen van alles tegen: plastic flesjes in de oceaan, gekapte bomen in het bos, olie in het water en een terugtrekkende poolcirkel. Tussendoor krijg je vragen die je moet beantwoorden en kun je edelstenen vinden om de tovenaar te helpen met het beschermen van de natuur. Je kunt het spel tijdens de openingstijden van de bibliotheekvestigingen komen spelen van 5 oktober tot 1 november.

Insectenvergrootglas cadeau bij gratis jeugdlidmaatschap

De Kinderboekenweek duurt van 5 t/m 16 oktober 2022. Kinderen kunnen gratis lid worden van de bibliotheek (tot je 18e verjaardag). Ieder kind dat in deze periode lid wordt van de bibliotheek, krijgt een mooi insectenvergrootglas cadeau!