GFT-afval scheiden? Daar krijg je wat voor terug!

Inwoners van onze gemeente kunnen op zaterdag 25 maart gratis compost scheppen bij de Avalex-milieustraten. De gemeente en Avalex wil met deze actie alle inwoners bedanken voor hun inspanningen om groente-, fruit- en tuinafval en ander groenafval gescheiden aan te leveren.

Om 09.30 uur zal Marieke van Bijnen, wethouder afval, de eerste zak compost vol scheppen bij de milieustraat van Pijnacker-Nootdorp (Molenweg 61, Nootdorp). Marieke van Bijnen: “Mooi dat we op deze manier kunnen laten zien wat het oplevert om afval te scheiden: inwoners krijgen hun ingezamelde GFTE-afval nu terug in de vorm van compost. Het is een waardevolle grondstof, waarmee inwoners de grond in hun tuin kunnen verbeteren.”

Op=op

Inwoners van de gemeente kunnen gedurende de dag zelf compost scheppen op vertoon van de Avalexpas. Neem wel een stevige zak of emmer mee om de compost in te doen. Op www.avalex.nl staat een overzicht van alle zes locaties en de openingstijden. Kom op tijd, want op=op.

Goed voor milieu én portemonnee

Het hergebruik van de compost heeft een positief effect op het milieu. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.