Concertvereniging Cantores Amatores, ofwel vrij vertaald ‘Zij die het zingen liefhebben’ is de meest harmonische familie in Nederland (vinden wij tenminste) waar mensen van heinde en verre naar toestromen om te mogen zingen.

Zangplezier, zanguitdaging en samenwerking staan voorop. De dirigent is David van Lith.

Ons doel is mensen, die van zingen en muziek houden, harmonisch met elkaar verbinden waarbij de sociale samenhang onderling wordt versterkt. Kortom, een muzikale familie bijeen brengen en bij elkaar houden.

Non-profit zangplezier en zanguitdaging creëren en aantonen dat de combinatie ‘alle leeftijden’, amateur, semi-professionals en professionals voor een prachtige verbinding tussen de mensen zorgt en als bonus het luisterend publiek trakteert op mooie concerten van hoog niveau.

We proberen ons doel te bereiken door muziekkennis te verbreden en aan de slag te gaan met verscheidene muziekstijlen van klassiek tot folk tot pop. Hierbij is ook oog voor de juist wat minder gangbare muziek van minder bekende artiesten en componisten.

Per jaar organiseert de vereniging 2 zinnenprikkelende afzonderlijke concerten, begeleidt door een stevig ensemble bestaande uit een mix van amateurs, semiprofs en profs.

Iedereen is welkom bij CA en zijn aanmeldingen per project mogelijk. Maar hoe kom je erachter dat ons koor inderdaad de meest harmonische familie in Nederland is?

Het antwoord is simpel; kom eens vrijblijvend meezingen op een willekeurige woensdagavond in Pijnacker, een actieve snuffelstage noemen we dat. Voor meer informatie over – en het aanmelden voor – het bijwonen van een repetitie kunt u contact opnemen met ons secretariaat: link secretariaatcantores@gmail.com