Voorleesboekje over onze eigen gemeente 🙌

Vanaf vandaag geeft gemeente Pijnacker-Nootdorp een uniek cadeautje weg. Iedere papa of mama die zijn pasgeboren kindje bij de gemeente komt aangeven, ontvangt een uniek voorleesboekje.

Tandjes gepoetst, pyjamaatje aan, lekker onder de wol, het is bedtijd, tijd om voor te lezen! In het unieke Pijnacker-Nootdorp voorleesboekje gaat het verhaal over de gemeente waar het kleintje opgroeit.

Hoofdrolspelers Aadje Tomaatje en Gerrie Gerbera nemen het kindje mee op avontuur door Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede. Ze komen zelfs burgemeester Björn Lugthart en boswachter Lisa Wassenaar tegen.

Dat voorlezen voor alle leeftijden is, bewijzen vele verhalenbundels. Burgemeester Björn Lugthart zegt daarover: ”Om lezen te bevorderen kun je niet jong genoeg beginnen. Voorlezen heeft een positief effect op de ontwikkeling van kinderen. Zowel op emotioneel, cognitief als sociaal vlak. Voorlezen draagt bij tot een betere taal- en leesvaardigheid. Hoe eerder en regelmatiger kinderen worden voorgelezen, hoe groter de voordelen zijn. Daarbij is het heerlijk om elke dag eventjes tijd te maken om voor te lezen. Zo ben ik ook groot gebracht”.