Bibliotheek Oostland maakt lezen tijdens de vakantie leuk!

Speciaal voor kinderen in groep 3 en 4 van de basisschool biedt de Bibliotheek Oostland tijdens de zomervakantie een leuk digitaal leesspel aan, genaamd Vakantielezen.

Het belang van lezen tijdens de vakantie
Kinderen die net hebben leren lezen, maken vaak in korte tijd grote vorderingen. Onderzoek wijst echter uit dat de leesvaardigheid van veel kinderen na de zomerperiode, waarin ze weinig tot niet lezen, sterk achteruitgaat. Naast dat lezen een leuke bezigheid is tijdens de vakantie, is het ook belangrijk om het actief te blijven beoefenen. Met Vakantielezen, dat bestaat uit boeiende verhalen, spelletjes en YouTube-video’s, worden kinderen gestimuleerd om tijdens de zomervakantie plezier te blijven beleven aan lezen. Op deze manier kunnen ze op een leuke en speelse manier hun leesvaardigheid op peil houden.

Op avontuur naar zes bijzondere landen
De verhalen voor Vakantielezen zijn geschreven door de bekende auteurs Annemarie Bon en Selma Noort. Fenna Ramos, die bekend is van Zappelin, neemt de kinderen met deze verhalen mee op avontuur naar zes bijzondere landen: Avonturenland, Lachland, Sportmanië, Dierenrijk, De Sprookjeseilanden en Griezelkust.

Speurtocht in de bibliotheekvestigingen
Gedurende de hele zomervakantie kunnen kinderen in de bibliotheek deelnemen aan een speurtocht, waarmee ze het afsluitende verhaal kunnen verdienen. Dit verhaal wordt gepresenteerd in de vorm van een leuk miniboekje vol taalspelletjes en kan dus ook meegenomen worden op vakantie.

Meedoen met Vakantielezen?
Voor alle tips en informatie over Vakantielezen kun je terecht op de website van Bibliotheek Oostland: www.bibliotheekoostland.nl/vakantielezen.