BoekStartdag in Bibliotheek Oostland

Beleef een gezellige dag vol voorleesplezier tijdens de BoekStartdag in Bibliotheek Oostland! Op zaterdag 3 juni worden jonge bezoekers en hun (groot)ouders extra hartelijk verwelkomd. Ontdek samen met je kindje de vreugde van boekjes en taal. Elke vestiging biedt een kleurplaat en speurtocht aan, terwijl de vestiging Pijnacker, Buurt & Zo leuke workshops voor dreumesen en peuters organiseert.

Voorlezen kan niet vroeg genoeg beginnen. Op deze derde landelijke BoekStartdag wil Bibliotheek Oostland laten zien hoe essentieel het is om kinderen voor te lezen, ongeacht de taal. Hoe eerder je begint, hoe beter. Regulier voorlezen zorgt voor plezier in lezen, versterkt de ouder-kindrelatie en draagt bij aan taalontwikkeling. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen, zijn taalvaardiger en hebben meer succes op school. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek, en kinderen tot 1 jaar krijgen zelfs een gratis BoekStartkoffertje met boekjes en informatie bij hun lidmaatschap. Met dit initiatief hopen bibliotheken dat ouders regelmatig met hun kind naar de bibliotheek komen en vroeg beginnen met voorlezen.

Voorafgaand aan de landelijke BoekStartdag kunnen ouders deelnemen aan een webinar over het op een leuke en speelse manier voorlezen aan de allerkleinsten. Op zaterdag 3 juni worden in de vestiging Pijnacker, Buurt & Zo leuke workshops aangeboden voor ouders en hun kleintjes.

  • Donderdag 1 juni – Online – 20.00 uur: BoekStartwebinar voor ouders, boordevol boekentips.
  • Zaterdag 3 juni – Pijnacker, Buurt & Zo – 9.30 uur: Boekdans: Voorlezen uit het prentenboek ‘Kom mee, Kees’ en dansen op muziek die het verhaal tot leven brengt.
  • Zaterdag 3 juni – Pijnacker, Buurt & Zo – 10.30 uur: Samen met je peuter luisteren naar het verhaal van Kleine Kangoeroe. In deze workshop van Talent in Natuur worden alle zintuigen gebruikt en ga je misschien zelfs naar buiten.

Wil je meer weten over de landelijke BoekStartdag, het webinar of je direct aanmelden voor een workshop? Bezoek dan www.bibliotheekoostland.nl/boekstartdag.