FLOW-FitFestival in Pijnacker!

Op zaterdag 13 mei vindt op het Raadhuisplein in Pijnacker het FLOW-FitFestival plaats. Dit is een gratis evenement dat in het teken staat van een gezonde levensstijl. Inwoners kunnen op deze manier laagdrempelig kennismaken met organisaties en bedrijven die zich bezighouden met vitaliteit, gezondheid en welzijn. Op het event zijn deskundigen aanwezig om aan de hand van diverse metingen een persoonlijke gezondheidscheck af te nemen en advies te geven. Naast Telstar, HomeInstead en SWOP, is ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp dit jaar betrokken bij de organisatie.

Vierde editie

Er werd in de voorgaande jaren al drie keer eerder een gezondheidsevent georganiseerd in de gemeente onder de naam FLOW beurs. Na een aantal jaar kan het event op zaterdag 13 mei eindelijk weer een doorgang vinden. Iedereen is welkom van 11.00 – 15.00 uur op het Raadhuisplein in Pijnacker.  Nu alleen niet op een binnen-locatie maar in de openlucht en onder een nieuwe naam; Flow-Fitfestival.

Meten is weten

Het event is uitgebreid met gezondheidsmetingen en advies.Het bedrijf Dr. Sunshine is aanwezig om het festival op dit vlak professioneel te ondersteunen. Zij bieden een gezondheids-APK aan, dat dient als mini-check-up. Ter plekke worden gezondheidswaarden als bloeddruk, bloedsuikerspiegel en gewicht gemeten. De uitslag volgt direct, waarna deskundigen de bezoekers van advies voorzien op het gebied van voeding, slaapgewoonten, bewegen en ontspanning.

Van jong tot oud

Gezondheid is belangrijk voor een goede kwaliteit van leven en om volwaardig deel te kunnen nemen aan de samenleving. Daarom wil de organisatie inwoners aanmoedigen een gezonde levensstijl op te pakken en de drempel daartoe verlagen. Tijdens het event worden mensen onder andere gestimuleerd om (meer) te bewegen en (meer) gezonde voeding te eten. Er is informatie beschikbaar over uiteenlopende onderwerpen als welzijn, zorg, wellness, ontspanning, spiritualiteit, sport en (natuur)geneeskunde. Dat maakt het event relevant voor iedereen, van jong tot oud.