Speeltuinroute Pijnacker

Print routebeschrijving

Omschrijving

Trek er eens een middagje op uit om eens een andere speeltuin dichtbijhuis te bezoeken. Tijdens deze route, die begint en eindigt bij De Soete Suikerbol, kom je langs verschillende soorten speeltuinen, van wipkip tot tokkelbaan en van speelkasteel tot voetbalveld. Pak de fiets en ga ontdekken! Vergeet vooral je voetbal niet.

Routebeschrijving

Wil je de route vanaf je mobiel starten? Klik op deel één. Als je bij de laatste stopplaats bent aangekomen open dan deel twee

Deel 1Deel 2Deel 3Deel 4

Pauzeplaatsen

Deze speeltuinroute begint en eindigt bij horecagelegenheid De Soete Suikerbol. Je kunt hier terecht voor koffie met gebak, lunch en diner, en natuurlijk: pannenkoeken!

Bezienswaardigheden

Deze speeltuinroute begint en eindigt bij horecagelegenheid De Soete Suikerbol, gelegen naast een groot grasveld met een leuke speeltuin: een boomhut met glijbaan, een heuse auto en een fitparcours voor jong en oud. Hier kan je je al goed uitleven. Klaar? Dan gaan we op weg naar een speeltuin met tokkelbaan, altijd stoer! Je kan je hier lekker uitleven op de vele klimtoestellen. We fietsen door naar de schommels op de hoek van de Vuurjufferzoom/Vossenzoom en via de Vleermuiszoom waar je door buizen kunt kruipen en je evenwicht kan testen op de boomstammen. Na een stukje fietsen door woonwijken via een smal fietspad langs het groen ligt een stuk verder speeltuin Eikenduinen waar je heerlijk kunt klimmen.

Vervolg je de route dan liggen er aan de Goudenregensingel een paar speeltuinen vlak bij elkaar. Eerst gaan we langs de Hortensialaan, op de terugweg bezoeken we de andere twee. Er tussenin staat aan de Thorbeckelaan een groot klimrek naast een voetbalveldje met twee goaltjes. Ook bij de Colijnlaan kan je lekker voetballen en in het speeltuintje aan de Vuurdoornlaan is het ook heerlijk spelen bij het klimrek met glijbaan en twee goals. Op de terugweg komen we langs de grote speeltuin aan de Bremlaan met een vrolijk gekleurde rups waar je gewoon op mag klimmen en een groot houten klimtoestel. Via de speeltuin in het Emmapark fietsen we richting Klapwijk waar een supergroot grasveld met grote voetbalgoals op je wacht. Bij de Freule van Dorthsingel heb je de keuze uit een klimwandje, verschillende klimtoestellen of een wip. Via de speeltuin aan het Corry Besselingplantsoen komen we weer terug bij De Soete Suikerbol. Tijd voor een ijsje of een picknick!

Deel deze route

Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties