Samenlezen in de bibliotheek

Bibliotheek Oostland biedt mensen die graag lezen en die het fijn vinden om gezellige contacten op te doen in de zomermaanden de kans om samen met anderen mooie teksten te lezen en daarover te praten. Het project Samenlezen, dat is begonnen in de vestiging in Bleiswijk, wordt nu ook in de bibliotheek in Pijnacker uitgevoerd.

Een kleine groep mensen wordt tijdens de bijeenkomsten geconfronteerd met enkele korte verhalen, een fragment uit een roman of één of twee gedichten. Door die voor te lezen voor het groepje, komen er vaak herinneringen naar boven, grappige anekdotes of gebeurtenissen uit het leven. Door daar samen over te praten ontstaan er soms leuke inzichten en kunnen zelfs nieuwe vriendschappen tot stand komen.

Samenlezen is er op 19 juni, 3 juli, 17 juli, 7 augustus en 21 augustus van 10.30 tot 11.30 uur in de vestiging in Pijnacker, Buurt & Zo, Julianalaan 47. Voor en na de bijeenkomst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten met een kopje koffie of thee. Deelname is gratis én vrijblijvend. Je hoeft ook niet per se op elke bijeenkomst te komen.

Meer over het project is te vinden op deze webpagina.