Tentoonstelling over oude buurten

Leden van het Historisch Informatiepunt (HIP) hebben een mooie tentoonstelling samengesteld over oude en soms vergeten buurten van Pijnacker. Sommige daarvan kennen we wel, zoals Katwijk en Nieuwkoop, maar in vroeger tijden waren er ook buurtjes bekend als Korea, Keulen en de Bonkenbuurt.

De HIP’pers hebben historisch onderzoek gedaan naar die oude buurten en daarbij is ook veel oud fotomateriaal boven water gekomen. Veel van dat materiaal is te zien op de tentoonstelling ‘Buurten in Pijnacker’, die nog tot half januari kan worden bezocht.

Het Historisch Informatiepunt is gevestigd in de Pijnackerse vestiging van Bibliotheek Oostland aan de Julianalaan 47 in Pijnacker. De tentoonstelling kan worden bekeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Elke zaterdag van 11 tot 13 uur is een lid van het HIP aanwezig om een toelichting te geven of om andere informatie te geven over de geschiedenis van Pijnacker.

Het Historisch Informatiepunt is onderdeel van het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker. Meer informatie is te vinden op de website van het HGOP.