Samen Voorlezen in Pijnacker-Noord tijdens Kinderboekenweek

Op woensdagochtend 11 oktober staat Pijnacker-Noord in het teken van samenzijn en voorlezen. Veertien schoolklassen van de Josephschool en Octantschool Schatkaart worden verrast met verhalen, voorgelezen door wijkbewoners op bijzondere locaties. In het kader van de Kinderboekenweek met het thema ‘Bij mij thuis’ openen diverse wijkorganisaties hun deuren om kinderen van 4-12 jaar te ontvangen.

Dit initiatief komt voort uit het actieve wijkoverleg Pijnacker-Noord, waar lokale organisaties samenkomen. Van de wijkvereniging tot scholen en buurtwerk, allen zetten ze zich in voor de gemeenschap. Eerdere activiteiten zoals een gezamenlijke pannenkoekenmiddag waren een succes. Nu wordt er een voorleesactiviteit georganiseerd om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de buurt en verschillende woonomgevingen.

Deze samenwerking smaakt naar meer. De betrokken organisaties hebben plannen voor tal van activiteiten en streven ernaar meer wijkbewoners hierbij te betrekken. Ideeën zijn welkom, want samen willen ze Pijnacker-Noord nog aantrekkelijker maken.

Heb jij een goed idee voor een activiteit of wil je meehelpen aan de ontwikkeling van de wijk? Neem contact op met de wijkvereniging Pijnacker-Noord of stuur een e-mail naar jvanveen@sbjsamensterk.nl.