Voorleesfeest tijdens de Kinderboekenweek bij Bibliotheek Oostland

Van woensdag 4 t/m zondag 15 oktober viert Nederland de Kinderboekenweek, met als thema dit jaar: ‘Bij mij thuis’. Om dit te vieren organiseert de Bibliotheek Oostland een feestelijk Voorleesfeest op zaterdag 7 oktober om 14.00 uur in de vestiging Pijnacker, Buurt & Zo. Alle kinderen tussen 3-8 jaar en hun ouders zijn van harte welkom om deel te nemen aan dit bijzondere evenement.
 
Tijdens het Voorleesfeest op 7 oktober staat het verhaal ‘Feest voor Ilyas’ centraal. Wat dit feest extra speciaal maakt, is dat het verhaal niet alleen in het Nederlands wordt voorgelezen, maar in vele andere talen. Het wordt een viering van diversiteit en meertaligheid, wat deze middag extra boeiend maakt voor gezinnen met diverse taalachtergronden. Ook zal er een gebarentolk aanwezig zijn. Na het voorlezen wordt de middag afgesloten met een muzikaal feestje.
 
In veel gezinnen binnen de gemeente groeien kinderen op met talen anders dan het Nederlands. Sommige gezinnen gebruiken naast Nederlands ook andere talen. Het beheersen van meerdere talen is een verrijking, en het is essentieel om aandacht te besteden aan alle talen die kinderen spreken. De Bibliotheek Oostland erkent dit en heeft in de vestiging Pijnacker, Buurt & Zo een collectie meertalige boeken voor de jeugd en zal deze collectie binnenkort ook beschikbaar stellen in de vestiging Berkel en Rodenrijs.
 
Op deze feestelijke middag zal wethouder Peter Hennevanger van de gemeente Pijnacker-Nootdorp de meertalige collectie boeken voor de jeugd officieel openen. Ook zal hij het ‘Kompas voor meertaligheid’ in ontvangst nemen. De Bibliotheek Oostland heeft het afgelopen jaar meerdere kennisbijeenkomsten over meertaligheid georganiseerd voor professionals uit de gemeente. In dit kompas zijn de laatste kennis en tips over meertaligheid gebundeld, welke zullen worden gedeeld met alle organisaties binnen de gemeente die anderstalige gezinnen begeleiden.
 
Opgeven voor het Voorleesfeest Kinderboekenweek kan via: www.bibliotheekoostland.nl/voorleesfeest