Yvonne Keuls vertelt over haar Indische tantes

De schrijfster Yvonne Keuls komt naar Pijnacker. Op zondagmiddag 19 november spreekt Yvonne Keuls over haar Indische tantes in vestiging Pijnacker van de Bibliotheek Oostland. In de loop der jaren maakten veel lezers via de boeken, verhalen en interviews kennis met die tantes: Tante Toetie, Tante Prul, Tante Iesje, Tante Non, Tante Mekkie en Tante Bel.

Keuls werd in 1931 geboren in het toenmalige Nederlands-Indië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. De schrijfster is als dochter van een half-Javaanse moeder nauw verbonden met de Indische cultuur. De herinnering aan oorlog en de Japanse bezettingstijd veroorzaakten trauma’s in haar leven en dat van haar familie. Maar toch werd er ook veel gelachen tijdens familiebijeenkomsten in haar ouderlijk huis in Den Haag. Ze leefden nog en wilden er iets leuks van maken. Op het Frederik Hendrikplein in Den Haag staat het beeld de Indische Tantes (van Loek Bos), dat Yvonnes moeder en een van de tantes uitbeeldt.

De vertelling is van twee tot vier uur ’s middags. Na afloop signeert Keuls haar boeken. Boekhandel van Atten is deze middag in de bibliotheek aanwezig met een selectie uit haar oeuvre. Daar zijn zonder twijfel ook de boeken over haar tantes bij.

Kaartjes voor deze middag kosten tien euro, of 7,50 als je lid bent van de bibliotheek. Ze zijn te koop via de website en tijdens service-uren bij de vestigingen van de Bibliotheek Oostland.